Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Scapă de prejudecățile legate de creditele nebancare

Scapă de prejudecățile legate de creditele nebancare

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
542

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Tu la ce te gândești când auzi de institutii financiar nebancare sau IFN-uri? Ce părere ai despre aceste companii? Ai vrut să apelezi la un împrumut oferit de acestea, dar te-au oprit informațiile pe care le-ai citit pe net? Cât de sigur crezi că e să apelezi la un IFN?

Dacă ai avut măcar o dată astfel de întrebări, a venit momentul să facem puțină lumină în legătură cu tipul acesta de instituții: cum funcționează, ce trebuie să urmărești când alegi un IFN și informațiile la care trebuie să fii atent atunci când vrei să aplici pentru credite online nebancare oferite de acestea.

Informații greșite, prejudecăți sau zvonuri te-ar putea împiedica să te folosești de această soluție atunci când ai nevoie de o anumită sumă de bani pe termen scurt, atunci când ai vrut să investești în casa ta, în cursuri de formare sau chiar să îți ajuți copilul să își urmeze pasiunea. Iată mai jos două dintre cele mai importante aspecte care ar putea să te ajute să iei o decizie obiectivă atunci când te gândești să aplici pentru credite nebancare.

IFN-urile funcționează conform legilor în vigoare

În primul rând, află că instituțiile financiare nebancare intră sub supravegherea Băncii Naționale a României și funcționează în condiții stabilite de lege. Conform BNR, IFN-urile „desfăşoară activitate de creditare cu titlu profesional”.

Acestea trebuie să aibă regulamente și proceduri de lucru, să se supună controalelor autorităților, să respecte politicile de confidențialitate și de protecție a datelor cu caracter personal.Când accesezi o pagină de internet a unui IFN, ai dreptul să fii informat și despre politica de cookies a site-ului, să ai la vedere toate datele de identificare și pe cele de contact ale companiei, așa încât să poți verifica oricând existența acesteia, vechimea pe piață, dacă a primit recomandări de la clienți reali ori alte aspecte care te interesează. Recomandarea este să verifici și ca linkul de accesare al paginii să înceapă cu https://, pentru siguranța unei conexiuni securizate în navigarea paginii.

Când vine vorba despre obținerea efectivă a împrumuturilor, procesul este similare contractării unui credit bancar. Există totuși diferențe între ele. Timpul de acordare a unui credit nebancar este scurt și poți primi banii chiar și în 48 de ore chiar la tine acasă – dacă îți este acceptată solicitarea de credit pentru nevoi personale de la Provident, de exemplu. De asemenea, ai nevoie de mai puține acte pentru a aplica – de fiecare dată un CI și o dovadă de venit. Prin comparație, pentru creditele bancare sunt necesare mai multe acte, iar timpul de așteptare este mai lung.

Transparența contează în orice relație

Ca în cazul oricărui alt contract, colaborarea dintre client și companie se bazează pe un acord scris. Pentru fiecare credit, costurile trebuie menționate încă de la primul contact cu oferta de credit. Poți verifica aceste costuri pe pagina de internet a instituției creditoare, unde ai acces și la simulatoarele de credite. În acest fel, îți poți calcula singur creditul – îți alegi suma pe care dorești să o împrumuți, perioada de creditare și tipul de credit, apoi vezi toate costurile acestuia.

De asemenea, transparența totală din partea consultanților companiei implicați în verificarea dosarului tău este obligatorie. Ai dreptul să pui orice întrebare legată de împrumutul la care aplici și să îți clarifici toate nelămuririle. După aprobarea creditului, vei primi un contract între tine și IFN, care menționează regulile colaborării voastre. Vei avea acces la întreg contractul și este responsabilitatea ta să îl studiezi și să te asiguri că ai înțeles conținutul său înainte de a-l semna. Contractul va menționa datele de identificare ale părților, cum primești și rambursezi creditul, costuri, rata dobânzii, dobânzi penalizatoare și altele, toate redactate în font lizibil.

Răsare și întrebarea: creditele nebancare au comisioane ascunse? În cazul Provident, de exemplu, nu există comisioane ascunse, iar costul creditului este comunicat în mod transparent. Dacă vrei să afli mai multe despre costurile creditelor oferite de Provident, poți urmări materialele de pe site-ul insituției, publicate aici: provident.ro/despre-provident-credit-online/provident-transparent.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii