Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Scaunele scandinave - Cum le integrezi corect într-un design de interior modern

Scaunele scandinave - Cum le integrezi corect într-un design de interior modern

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 2 zile
Apartine de
DWF
Vizualizari
695

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Stilul scandinav este sinonimul simplității, confortului și al eleganței, însă, frumusețea practică a acestui stil decorativ se bazează în special pe utilizarea materialelor naturale, dar și peatracția față de culorile neutre. Acest stil decorativ este unul aparte, iar dacă vrei să integrezi în amenajarea casei tale, piese de mobilier de inspirație scandinavă, trebuie să iei în considerare mai multe aspecte.

În general, cele mai versatile sunt scaunele în stil scandinav, care pot fi integrate cel mai ușor într-un design interior modern. Așa că iată cum poți face acest lucru, astfel încât rezultatul să fie unul reușit, atât din punct de vedere estetic, cât și funcțional.

Cum sunt scaunele în stil scandinav

În general, scaunele în stil scandinav se remarcă prin culorile, materialul și confortul oferit. Adesea, aceste tipuri de scaune sunt comparate cu cele ale mașinilor Volvo, mai ales când vine vorba de simplitate, confort și eleganță. Majoritatea scaunelor în stil scandinav sunt confecționate din piele textilă, iar pe interior sunt umplute cu vată sau cu diverse materiale speciale, care asigură un confort termic excelent. În ceea ce privește partea de design, scaunele în stil nordic sunt realizate într-o manieră minimalistă, așa că nu ies foarte mult în evidență și pot fi integrate foarte ușor într-un spațiu modern.

Scaunele în stil scandinav se bucură de o popularitate foarte mare, deoarece au un design ergonomic și un aspect care te duce cu gândul la natură, acestea fiind realizate din materiale naturale, precum lemn, lână, piele sau bumbac. Dar ce lemn este folosit în special pentru mobilierul scandinav? Lemnul ușor, cum ar fi pinul, stejarul și molidul, care sunt cele mai populare, însă, pentru anumite piese de mobilier se folosește și lemnul de tec sau de mesteacăn.

Scaunele în stil scandinav în zona de dining

Dacă vrei să îți amenajezi zona de dining într-un stil modern, poți alege niște scaune în stil scandinav. Însă, trebuie să ții cont de proporții. Măsoară cu atenție înălțimea mesei de dining și alege niște scaune care să îți permită să stai așezat confortabil în timp ce mănânci. De asemenea, dacă ai o zonă de dining mai restrânsă în dimensiuni, ar fi recomandat să alegi niște scaune nu foarte voluminoase. De exemplu, pentru zona de dining, poți opta pentru niște modele de scaune în stil scandinav, cu tapițerie din piele albă sau beige, care s-ar potrivi perfect cu o masă mare, cu blatul din sticlă, sau cu o masă în stil minimalist, cu blatul subțire din lemn.

Scaunele în stil scandinav în zona de living

Chiar dacă ai deja o canapea în living, poți integra foarte ușor și două scaune în stil scandinav. Însă, în living, accentul este pus pe confort, așa că ar trebui să alegi niște scaune tapițate cu stofă sau piele, care sunt extrem de versatile și se potrivesc perfect într-un spațiu amenajat în stil modern. În cazul în care vrei să așezi scaunele în apropierea canapelei, ar fi indicat să măsori înălțimea acesteia și să alegi scaunele în concordanță cu aceasta.

Scaunele în stil scandinav într-un office modern

Dacă ai acasă un spațiu pe care l-ai transformat în propriul tău office, atunci ar trebui să îl amenajezi corespunzător. Pentru a crea un spațiu modern de lucru poți opta pentru un birou cu blatul din sticlă, și un scaun în stil scandinav, tapițat cu piele ecologică, astfel încât să pui accentul pe simplitate și eleganță. Într-un birou amenajat modern, design-ul se bazează foarte mult pe utilitatea obiectelor, pe non-culori și tonuri neutre. Așa că poți opta pentru un covor sau o mochetă gri sau beige, care să se asorteze cu blatul scaunului. Iar pentru a adăuga un accent de culoare, poți alege o plantă verde pentru birou, care să împrospăteze aerul.

Așadar, scaunele în stil scandinav sunt extrem de versatile și pot fi integrate ușor în diferite tipuri de amenajări interioare. Fie că este vorba de un birou modern, de un living minimalist sau de o zonă de dining, întotdeauna poți crea mai mult confort în aceste spații, cu ajutorul unor scaune în stil nordic.

Sursa foto: pexels.com/ro-ro/fotografie/tabel-lux-design-interior-interior-1571453/

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro