Timisoara

Scoala Eurotraining incepe curs de fotografie in Timisoara

Scoala Eurotraining incepe curs de fotografie in Timisoara

Detalii articol

Social links
Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
876

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Școala Eurotraining din Timișoara pregătește în curând un nou curs pentru toți cei pasionați de fotografie, datorită solicitărilor continue pentru formarea profesională în acest domeniu artistic. Se vor trata tehnica și arta fotografică de la noțiunile introductive până la aprofundarea unui stil fotografic.

Ce vei învăța la acest curs?

Cursul acoperă o gamă variată de subiecte prin care este necesar să treacă viitorii cursanți. De la parametrii ce caracterizează obiectivele și până la tehnica de laborator, cursanții vor parcurge în detaliat prelucrarea negativelor, rezoluția și contrastul obiectivelor, distribuția luminii în câmpul imaginii, filtrele, deschiderea relativă (luminozitate), temperatura de culoare și cercul de claritate, profunzimea de câmp (DOF), hârtia fotografică și multe altele.

Cursul are o structură ce balansează ședințele practice și cele teoretice, temele și exercițiile, astfel încât să ofere participanților toate deprinderile necesare practicării fotografiei, până la nivelul unor cerințe profesioniste.

Care sunt competențele specifice?

Cursul durează șase săptămâni, având două ședințe pe săptămână, fiecare cu o durată de aproximativ patru ore.
De-a lungul cursului, se vor parcurge următoarele competențe:
 • Culegerea datelor necesare efectuării lucrărilor fotografice
 • Pregătirea locului de fotografiere
 • Utilizarea aparaturii fotografice
 • Fotografierea/executarea fotografiilor
 • Prelucrarea fotografiei convenționale brute
 • Prelucrarea și finisarea fotografiei digitale

Ce implică meseria de fotograf?

Meseria de fotograf este deschisă pentru toți cei care doresc să se perfecționeze în acest domeniu artistic, să-și dezvolte o carieră sau pur și simplu să păstreze fotografia ca pasiune în timpul liber.

Cursul se adresează deopotrivă începătorilor, celor pasionați de fotografie și imagine, fotografilor ce vor să-și desăvârșească arta și deprinderile, precum și celor ce utilizează fotografia ca o unealtă auxiliară în cadrul activității pe care o desfășoară (realizarea de materiale publicitare, pagini web, etc)

Când vine vorba de etica profesională, în special pentru domeniul fotografiei, există reguli de conduită şi comportament etic în domeniul fotografiei, care acoperă aspectele de importanță majoră când ne referim la fotografierea persoanelor publice sau drepturile de autor.

Detalii despre înscriere

Condițiile de înscriere la curs sunt următoarele:
 • Minimum 12 clase absolvite
 • Aparat de fotografiat personal
 • Copie buletin de identitate
 • Copie certificat de naștere
 • Copie diplomă de studii
 • Adeverință medicală

Persoanele interesate de cursul de fotograf, se pot înscrie fie online, pe site-ul oficial http://www.scoalaeurotraining.ro/cursuri/curs-fotograf, fie la sediul școlii din Piața Huniade, clădirea Modex, etajul 3.

Despre Școala Eurotraining

Școala Eurotraining
este unul dintre cei mai mari furnizori de formare profesională din zona de vest a țării, acreditat de către Autoritatea Națională pentru Calificare (ANC).

Cursurile sunt de inițiere, calificare, specializare și cuprind atât noțiuni teoretice, cât și practică de specialitate.
Școala pune la dispoziție atât materialele consumabile necesare desfășurării cursurilor cât și săli de curs amenajate corespunzător.

În urma absolvirii cursurilor se obține un certificat acreditat ANC (diplomă). Certificatele obținute au valabilitate permanentă și sunt recunoscute național și la nivelul Uniunii Europene.