Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Servere dedicate sau servere virtuale?

Servere dedicate sau servere virtuale?

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 1 an si 5 luni
Apartine de
Seo Agency
Vizualizari
596

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Compararea avantajelor si dezavantajelor serverelor dedicate si serverelor virtuale pentru gazduirea unui mediu software, nu este o sarcina noua. Directorii tehnici s-au gandit la asta chiar si atunci cand virtualizarea a inceput sa fie folosita pe scara larga in centrele de date in anii 2000.

Servere dedicate - Avantaje

Pe scurt, principalele avantaje ale unui server dedicat sunt urmatoarele:
- Viteza relativ mare. Resursele de sistem nu sunt cheltuite pentru emularea hardware;
- Resursele de echipament sunt utilizate in intregime, deoarece nu stau la ralanti intr-o perioada de cerere ridicata;
- Administrare simplificata. Infrastructura contine mai putine gazde, retele si discuri.

Servere virtuale - Avantaje

Serverele virtuale, la randul lor, ofera urmatoarele avantaje:
- Poti muta cu usurinta aplicatii prin mutarea imaginilor serverului virtual de la un server la altul;
- Izolarea aplicatiilor care ruleaza pe servere virtuale diferite. Acest lucru rezolva problemele de securitate si contribuie la reducerea complexitatii administrative;
- Abilitatea de a mentine un mediu software omogen pentru intreaga infrastructura, implementand toate aplicatiile pe acelasi tip de masini virtuale, chiar daca serverele fizice sunt diferite.

Servere virtuale - Dezavantaje

Dar utilizarea serverelor virtuale au unele dezavantaje. Acestea includ urmatoarele:
- Este posibil ca resursele serverului sa nu fie utilizate pe deplin. De exemplu, daca aloci spatiu pe un server pentru stocarea unei imagini a serverului virtual, atunci aceasta cantitate de memorie nu mai poate fi utilizata in alte scopuri, chiar daca serverul virtual asociat cu discul nu utilizeaza intreaga banda alocata.
- Utilizand servere virtuale, nu poti lucra direct cu echipamentul fizic. De exemplu, daca doresti ca operatiile de calcul sa fie efectuate de GPU in locul serverului virtual, atunci aceasta nu va functiona - cel putin in mod simplu - deoarece serverul virtual nu functioneaza in contact cu mediul de server corespunzator.
- De regula, serverele virtuale nu functioneaza la fel de rapid ca serverele dedicate, deoarece resursele lor sunt cheltuite pentru emularea hardware pentru un server virtual.

Tehnici bazate pe platforme moderne

Pentru a depasi aceste limitari, administratorii de sistem pot recurge la anumite tehnici bazate pe platforme moderne de virtualizare. De exemplu, poti crea o imagine dinamica a discului care se va extinde in volum, asa cum este utilizata de serverul virtual. Adica, cantitatea de memorie nu va fi blocata pana cand nu este efectiv solicitata de utilizator. Poti utiliza un back-up astfel incat, in anumite cazuri, serverul virtual sa aiba acces direct la hardware-ul fizic.

Cu toate acestea, aceste trucuri nu sunt intotdeauna eficiente. Aceasta abordare nu poate fi aplicata pe toate tipurile de gazde si sisteme de operare oaspete si, in general, toate acestea implica o sarcina suplimentara pentru administrator. Daca aplicatiile pe care intentionezi sa le utilizezi necesita acces direct la echipamentul fizic, atunci este mai bine sa le executati imediat pe astfel de echipamente.

Pe cele mai multe platforme de virtualizare moderne, este implementata o caracteristica foarte utila: poti sa faci instantaneu ca o masina virtuala sa revina la starea initiala daca este necesar. Nu este posibil sa faci acest lucru pe un server dedicat (din punct de vedere tehnic, este posibil sa se utilizeze functiile de back-up ale sistemului de operare sau ale sistemului de fisiere in sine, dar acest proces nu este la fel de bun ca pe un server virtual).

Autor

  • Seo Agency
  • 0Partener de afaceri

  • SEO Agency pentru noi nu este doar o agentie, ci este o echipa care in fiecare zi munceste pentru afacerea ta, controland toate canalele de trafic si asigurand un profit maxim. Optimizam site-uri de peste 10 ani.
  • 0785369369

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/