Timisoara

„Sexappeal si Sarajevo“

„Sexappeal si Sarajevo“ – seara de concert

Detalii petrecere/concert

Categorie
Petreceri / Concerte
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
1075

Reprezentari

DataOraLocatie
Duminica 12 octombrie 201418:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare petrecere/concert

„Sexappeal și Sarajevo“ – seară de concert 12 octombrie 2014, ora 18 | Sala Studio - Casa Artelor (str. A. Pacha nr. 8)În data de 12 octombrie, la ora 18, Centrul Cultural German Timișoara vă invită la o seară cu șlagăre și texte din perioada ce a urmat după Primul Război Mondial interpretate de Christian Bormann (voce) și Valentina Peetz (pian). Evenimentul se va desfășura în Sala Studio a Casei Artelor (str. A. Pacha nr. 8).

Ce vremuri erau înainte! – șlagăre germane din anii `20, o retrospectivă uimitoare

Când succesorul tronului Austriei împreună cu soția sa, au fost asasinați în vara anului 1914, doar puține persoane își puteau imagina care urmau să fie consecințele Primului Război Mondial. Patru ani și 15 milioane de decedați mai târziu, armele au tăcut, iar lumea de ieri zăcea în sânge și dărâmături; Germania, Rusia și Austro-Ungaria rămânând fără împărat și regi.

Odată cu încheierea tratatelor de pace de la Versailles și Trianon granițele vechii monarhii dunărene au fost modificate, lucru care a dus la noi conflicte. Prin mutarea granițelor a rezultat o nouă Polonie, Cehoslovacia, și Iugoslavia de mai târziu. Fostul Banat maghiar cu “metropola” sa Temesvár, a fost atașat din punct de vedere politic în 1920 de Regatul României.

Mica Vienă, cum era numită cândva Timișoara, cea cu clădirile sale construite de la stilul baroc și până la Art Nouveau, cu cafenelele ei, cu fostul Teatru Franz-Joseph, mai păstra cu Viena cel mult un contact cultural: Wien, Wien, nur du allein nu mai răsuna. Așa-numita epocă de aur a anilor ’20 a existat însă și în Timișoara. Muzica ei și șlagerele ambigue proveneau din București, Budapesta, America și Berlin.Charleston, Quickstep, Black Bottom au fost însă scrise și de compozitori din Banat; și un Foxtrott de calitate a devenit chiar melodia folosită de fabrica de ciocolată timișoreană KANDIA în scop publicitar.

Filtre petrecere/concert

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta