Timisoara

Sfaturi financiare pentru o viață de cuplu fericită

Sfaturi financiare pentru o viață de cuplu fericită

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
678

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Viața de cuplu înseamnă asumarea responsabilităților la pătrat, așa că, de multe ori, fericirea partenerilor depinde de modul în care înțeleg să cheltuiască banii câștigați la comun. Cu siguranță că încercările vieții în doi vor fi multiple, mai ales atunci când îți dorești să ai parte de o experiență cât mai fericită și mai completă.

Poate vei accesa un împrumut rapid (pikalaina heti) pentru o vacanță la jumătate de preț ori vei dori să vă cumpărați o mașină și o locuință a voastră, pentru a nu mai sta în chirie sau să circulați cu mijloacele de transport în comun. Fiecare pas pe care ul faceți în doi trebuie să fie atent chibzuit din punct de vedere financiar, chiar dacă pare că este o decizie simplă. Pentru că în doi, egalitatea există, ceea ce înseamnă că nu trebuie să gândiți în mod diferit, ci împreună, ca o echipă!

Învățați să cheltuiți chibzuit și să vă bucurați de viața ca un cuplu!


Cuplul înseamnă, din punct de vedere financiar, două venituri care intră în gospodărie. Ceea ce înseamnă bani mai mulți pentru amândoi. Pentru că trebuie să vă gândiți și la viitor, încercați să învățați să trăiți doar cu banii câștigați de unul dintre voi, astfel încât să puteți economisi cel de-al doilea venit. Direcționează salariul unuia dintre voi către contul de economii, în timp ce venitul celui de-al doilea va fi utilizat pentru plata facturilor, a cheltuielilor din gospodărie și a tot ceea ce ține de locuință, mașină și distracție.

Banii voștri sunt cheltuiți în mod distinct pe trei mari categorii de cheltuieli: cele legate de asigurarea distracției, pentru locuință și pentru mașină. În afara situațiilor deosebite (urgențe medicale, decese, concedieri etc.)., în general, dacă ți se pare că veniturile tale nu sunt suficiente pentru acoperirea tuturor nevoilor cuplului, înseamnă că sumele alocate acestor categorii (casă, mașină sau divertismentul cuplului) sunt la un nivel mult prea ridicat. Încearcă să le menții sub control pentru a te bucura de o viață de cuplu cât mai fericită.

Dacă nu îți poți ține sub control cheltuielile cu ajutorul bugetului lunar, atunci optează pentru un plan de cheltuieli Spre deosebire de bugetul lunar, care necesită urmărirea detaliată a cheltuielilor (ceea ce poate genera frustrarea unuia dintre parteneri), un plan de cheltuieli îți oferă flexibilitate, deoarece oferă mai mult o privire instantă a cheltuielilor curente.

Cu toate acestea, cunoștințele și lecțiile învățate din studierea raportului dintre venituri și cheltuieli îți vor oferi o perspectivă valoroasă pentru corectarea cursului. Ideea merită efortul pentru toată lumea. În primul rând, vei putea determina care este valoarea plăților variabile ale cuplului. În al doilea rând, vei stabili care sunt costurile lunare fixe. Fondurile rămase sunt venitul tău lunar, pe care îl poți folosi după cum dorești.

Dacă v-ați achiziționat o locuință cu credit, atunci amintește-ți că o singură plată lunară adăugată pe an la plata creditului îți oferă posibilitatea de a scurta intervalul de timp stabilit pentru rambursarea împrumutului. Și nu uita că îmbunătățirea calității muncii prestate în schimbul salariului îți oferă posibilitatea de a câștiga mai bine, ceea ce înseamnă o bază de cheltuieli mai largă. Urmând aceste câteva sfaturi financiare, viața de cuplu va fi una cu adevărat “de lapte și miere”, nu doar la tinerețe, ci până la adânci bătrâneți!