Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro

Sfaturi si pareri GradinaMax - cum să îți creezi o grădină eficientă din punct de vedere al consumului de apă

Sfaturi si pareri GradinaMax - cum să îți creezi o grădină eficientă din punct de vedere al consumului de apă

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Vizualizari
701

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Apa este unul dintre cei mai importanți factori când avem de-a face cu o gradină. Ideal ar fi ca toată să provină de la precipitații, deși știm că nu e cazul. Alegerea plantelor viguroase, sănătoase, preferabile din soiuri autohtone, ne ajută de asemenea să gestionăm problema consumului de apă, mai bine. Vorbind de soiuri viguroase, este necesar să alegi furnizori de încredere. O serie de păreri despre Gradinamax, unul dintre cei mai vechi furnizori de plante din țară, te va ajuta să-ți alegi plantele ideale pentru gradină.

Cum putem eficientiza consumul de apă pentru gradină, dar să avem și plante sănătoase și recolte bogate? Există o serie de aspecte de care putem avea grijă, care vor scădea valoarea factorilor legat de folosirea apei.

Direcționeaza ăpa

Dacă vrei să reduci consumul de apă este important ca aceasta să ajungă exact acolo unde este nevoie, mai precis pe straturile cu plante. Pentru a face acest lucru posibil, și să eviți ca ea să curgă în diverse părți, ceea ce duce și la pierderi de apă, poți folosi sisteme de irigare prin picurare sau poți direcționa apa care ajunge în gradină prin intermediul unor cărări făcute din pietre de râu. Ultima varianta este utilă și atunci când plouă, direcționând apa de ploaie acolo unde este necesar.

Folosește inteligent spațiul din grădină

Atunci când te pregătești să plantezi răsaduri în grădină, ai întotdeauna în vedere poziționarea plantelor. Sunt plante ce iubesc soarele, în timp ce unora le merge mai bine dacă au parte și de puțină umbră. Acest lucru este important și în ceea ce privește consumul de apă, din moment ce plantele iubitoare de umbră vor aprecia și un grad mai ridicat de umiditate, posibil datorită faptului că umbra va reduce gradul de evaporare al apei din sol.

Așadar, nu pune plantele oriunde. Ia-ți puțin timp și gândește-te la nevoia de soare și apă a fiecărei plante, alegând locul perfect în grădină, fie că vorbim de grădini de legume sau grădini decorative. Mai mult, asociază plantele ce au nevoi asemănătoare, pentru a le asigura buna creștere și succesul la tine în grădină. Nu va fi o decizie bună să pui o plantă ce iubește apa lângă un grup de plante ce rezistă cu succes și cu udări mai rare. Îți dai seama de pe acum că unele sau altele vor ajunge să sufere și chiar să se ofilească.

Invită păsări și insecte în grădină

Plantele sănătoase sunt și mai rezistente la căldură și secetă, iar păsările și insectele joacă un rol important în menținerea echilibrului și unei stări de sănătate bună a plantelor tale. Albinele, de exemplu, se ocupă de polenizare, un lucru esențial dacă îți dorești o recoltă bogată, în timp ce alte insecte și păsări consumă dăunătorii din grădină. Așadar, nu ezita să alegi plante cu flori frumoase ce vor fi irezistibile pentru fauna locală.

Poți pune strategic câteva plante cu flori chiar și în grădina cu legume, unde vor atrage acele insecte care vor face cea mai grea parte a muncii la grădină, și anume prevenirea bolilor și deteriorărilor cauzate de diverși dăunători. Iar partea ca bună este că totul are loc în mod ecologic, fără să fie nevoie să intervii cu vreo substanță chimică.

Evită să cumperi răsaduri din supermarket sau de la furnizori fără experiență

Plantele ce provin din surse nesigura pot fi de o calitate îndoielnică, ce înseamnă că există șanse mari să nu se acomodeze bine sau să reziste unor condiții de mediu mai puțin prielnice, precum temperaturi ridicate, vânt puternic și ploi abundente. Atunci când plantele nu sunt sănătoase, va fi mult mai greu să le faci să reziste. Sunt cazuri în care indiferent de ce tratament le aplici și câtă grijă ai de ele, tot nu reușești să le aduci pe drumul cel bun. De aceea este bine să achiziționezi plante și răsaduri de la furnizori cu experiență.

Catalogul Grădinamax este extrem de generos când vine vorba de varietate, iar furnizorul este activ în România de mai bine de un deceniu. Dacă te uiți la Grădinamax păreri vei vedea că se pot obține rezultate foarte bune în grădină cu puțină atenție și grijă.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com