Timisoara

Sfaturi utile pentru alegerea unei uși metalice

Sfaturi utile pentru alegerea unei uși metalice

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 4 saptamani si 13 ore
Vizualizari
80

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Ușa de la intrare este primul element arhitectural care iese în evidență atunci când vedem o clădire pentru prima dată. Pe lângă aspectul estetic, aceasta servește mai multe utilități, precum protecția termică, acustică și cel mai important, aspectul legat de siguranță și securitate.

Înainte de toate desigur, când alegi o ușă pentru intrarea casei (sau a apartamentului, deopotrivă), trebuie să ai în vedere sistemele de închidere și siguranță de care dispune și mai ales materialele folosite. Factorul de siguranță și securitate este principalul aspect pe care trebuie să îl ai în vedere, în timp ce detaliile legate de finisaj și design pot fi plasate în plan secundar. În acest articol vei descoperi care sunt cele mai improtante elemente pe care trebuie să le ai în vedere când cumperi o ușă metalică, pentru ca tu să faci cea mai informată și eficientă alegere.

Eficiența energetică și protecția fonică


Aceste tipuri de uși sunt compuse dintr-o ramă de lemn, a cărei grosime depinde în funcție de model și preț, însă și de calitatea materialelor și metoda de producție și asamblare. Acesteia i se adaugă mai multe foi de oțel, între care se „injectează” spumă poliuretanică. Cu toate că este un component care nu este vizibil, această spumă este probabil cel mai important factor. Calitatea acestui material, cât și utilizarea corectă sunt factorii decizionali în ceea ce privește capacitatea de a asigura un nivel optim de izolație termică. Totodată, această spumă servește și ca protecție fonică.

Un alt aspect care contribuie la nivelul optim de izolație termică, deși poate fi ușor trecut cu vederea, este modul în care ușa este instalată. Dacă aceasta nu este așezată corespunzător și prinde goluri de aer, este montată strâmb sau finisajul dintre perete și ușă nu este uniform, ușa nu se va mai închide etanș, lucru care se poate traduce într-o pierdere semnificativă de căldură.

Rezistența ușii – un detaliu ce nu trebuie neglijat


Calitatea componentelor este elementul definitoriu în ceea ce privește rezistența în timp a unei uși – care poate ajunge până la 25 de ani, dacă este întreținută corespunzător. Calitatea modului de asamblare este un alt element care te poate ajuta să faci alegerea potrivită. Asigură-te că producătorul de uși metalice realizează produsele în concordanță cu regulamentele și standardele impuse la nivelul Uniunii Europene. Acest lucru va presupune o investiție suplimentară, însă tu vei pleca cu garanția că ai achiziționat un produs de calitate și mult mai durabil.

Garanția și mentenanța


Termenul standard de garanție, cât și serviciile de mentenanță de care beneficiezi o dată cu achiziționarea unei uși metalice îți spun multe lucruri despre produs. Dacă garanția oferită de producător este mică (de exemplu, un an), cel mai probabil că produsul nu este foarte durabil. În același timp, dacă magazinele oferă mentenață sau garanție pentru elemente specifice din componența ușii, ar trebui să te aștepți ca acestea să se defecteze. Orice expert dintr-un magazin de amenajări interioare îți va spune că singura mentenanță necesară pentru o ușă metalică de intrare este corectarea zgârieturilor sau a zonelor unde vopseaua a sărit. Desigur, acestea sunt lucruri normale, care se întâmplă accidental, o dată cu trecerea timpului.

Instalarea unei uși metalice


Orice comerciant profesionist, care își cunoaște cu adevărat produsele va oferi instalarea unei uși metalice, deoarece un produs excelent, dar incorect instalat poate deveni extrem de ușor un produs prost, care poate fi chiar ruinat de asemenea greșeli.

Ușile metalice vin într-o varietate de grosimi, care pot influența atât securitatea, cât și izolația termică. De exemplu, casele și apartamentele cu ferestre generoase, vor avea nevoie de o ușă cu o grosime ceva mai mare, pentru a balansa eficiența termică.