Timisoara

Siguranța casei în timpul concediului: Care sunt cele mai vulnerabile zone de acces într-o locuință?

Siguranța casei în timpul concediului: Care sunt cele mai vulnerabile zone de acces într-o locuință?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
418

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Vara este anotimpul concediilor, iar mulți dintre noi ne gândim cu entuziasm la zilele de relaxare petrecute pe plajă, la plimbările lungi pe munte ori la vizitarea unor obiective turistice deosebite, în cele mai frumoase orașe ale lumii. Cu gândul la distracție și voie bună, ajung pe plan secund anumite aspecte destul de importante pentru noi. Siguranța locuinței este unul dintre lucrurile pe care uităm să le punem la punct înainte de plecare.

Majoritatea oamenilor consideră că este suficient să încuie casa cu cheia, fără să ia în considerare că este o perioadă excelentă și pentru hoții care visează să dea lovitura în clădirile rămase libere. Infractorii sunt tot mai inventivi, astfel că reușesc să pătrundă în imobil extrem de ușor, mai ales dacă locuințele nu sunt asigurate în mod corespunzător. Iată care sunt cele mai vulnerabile zone de acces:

Ușa de la intrare

Cu siguranță, ușa principală de la intrarea în locuință este locul prin care hoții intră adesea în casă. Aceștia folosesc dispozitive care pot deschide majoritatea încuietorilor în doar câteva minute, dar și spray-uri cu azot care, prin diferența de presiune, îngheață încuietorile pentru a deveni casante, iar apoi să le poată sparge cu ușurință. Ingeniozitatea hoților este surprinzătoare, iar pentru a evita astfel de situații este necesară înlocuirea încuietorilor nefuncționale, montarea unei uși confecționate dintr-un material rezistent la solicitări mecanice și termice și care să aibă un sistem de închidere în mai multe puncte sau consolidarea tocului cu armătură metalică pentru o mai bună ancorare în perete.

Gard și poartă de acces


În cazul caselor, o zonă vulnerabilă o reprezintă spațiul adiacent locuinței, și anume gardul, poarta de acces și grădina din jur. Hoții pot trece foarte simplu de aceste elemente, mai ales dacă nu le impun niciun obstacol. Însă, niște porti batante sau culisante, cu deschidere automată, realizate dintr-un material solid nu vor fi foarte ușor de depășit. La fel, și un gard masiv va asigura un nivel de securitate ridicată. Pentru aceste părți ale casei este important să se utilizeze sisteme de închidere și asigurare care să corespundă din punct de vedere al standardelor de securitate.

Ferestre și balcoane

Indiferent că vorbim de parter sau etaj, spărgătorii de locuințe pot ajunge foarte ușor în interior prin intermediul ferestrelor și balcoanelor. Mulți oameni se gândesc să-și lase unele geamuri deschise pentru a se aerisi locuința în lipsa lor, fără să ia în calcul că aceștia lasă totodată și o cale liberă hoților. De altfel, în orice loc unde poate fi posibil accesul prin escaladare este esențial ca ferestrele să fie protejate cu grilaje metalice care să aibă capetele de prindere încastrate în zid. De asemenea, spațiile dintre bare trebuie să fie limitate, pentru a nu permite trecere printre ele. Mânerul ferestrelor este important întrucât nu trebuie să fie acționat decât din interior, iar pentru mai multă siguranță să se folosească chiar unele cu cheie.

Ușile de la garaj

Este necesar să fie securizate și ușile garajelor ori ale anexelor ce corespund cu locuința. Hoții pot găsi puncte vulnerabile în aceste zone și, astfel, pătrund într-un mod deosebit de simplu în interior. Închiderea automată reprezintă o modalitate excelentă de a îngreuna activitatea infracțională, la fel și utilizarea unor elemente de tâmplărie rezistente, din materiale masive și durabile.

Uși de la subsol, terase și intrări suplimentare

Asigură în mod corespunzător orice punct de acces în locuință, deoarece nu este indicat să-i subestimezi pe cei care au făcut o meserie din sustragerea bunurilor din imobile. Chiar dacă te gândești că există anumite locuri pe care le știi doar tu și cei apropiați, s-ar putea să fii surprins de modul în care pot ajunge hoții în casa ta.

Infractorii se bazează pe greșelile proprietarilor atunci când vor să dea o spargere. Fii precaut și instalează camere de supraveghere de calitate în interiorul și exteriorul locuinței tale, la care să ai acces chiar și de la distanță pentru a verifica dacă totul este în regulă acasă. Ai grijă ca fiecare punct vulnerabil al imobilului să se afle în raza de acțiune a sistemului video și să le faci vizibile infractorilor pentru a-i intimida și a preveni spargerile.

Sursa foto: image.freepik.com/free-photo/woman-sitting-her-luggage_23-2148258813.jpg