Timisoara

Anunt Diamant ASA NST

ASA NST Timisoara - Produse si echipamente de protectie, Papetarie, Produse de curatenie, Produse food si non food, Etichete
https://asa-nst.ro

Siguranța la locul de munca: 4 produse de igienizare

Siguranța la locul de munca: 4 produse de igienizare

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 9 luni si 2 saptamani
Apartine de
DWF
Vizualizari
455

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pandemia ne-a demonstrat tuturor, într-un mod în care nu ne-am fi dorit, importanța respectării regulilor de igienă, atât în viața de zi cu zi, cât și la locul de muncă. Până la apariția vaccinurilor împotriva Covid-19, respectarea acestor reguli de igienă a constituit una din principalele modalități de a preveni răspândirea coronavirusului, iar importanța ei rămâne la fel de mare și în condițiile în care avem vaccinuri care să ne protejeze.

Și angajatorii au devenit mult mai conștienți de acest fapt, în condițiile în care unitățile cu mai mulți angajați puteau deveni oricând focare de Covid-19. Astfel, pe lângă normele de protecție a muncii, igiena a devenit o altă condiție esențială pentru asigurarea unui climat de siguranță la locul de muncă. În cele ce urmează, îți prezentăm care sunt produsele de igienizare ce nu ar trebui să lipsească din sediile agenților economici, indiferent de obiectul de activitate.

Apă curentă și săpun

Spălatul mâinilor este o regulă elementară de igienă, iar în acest scop, angajații trebuie să aibă la dispoziție apă curentă și săpun. În primul rând, acestea trebuie să fie disponibile la grupurile sanitare, însă dacă firma dispune de o mică bucătărie sau o zonă de servire a mesei, apa și săpunul nu ar trebuie să lipsească nici de aici.

Dezinfectant pentru mâini

Anumiți germeni și bacterii au dezvoltat rezistență, iar apa și săpunul nu mai sunt suficiente pentru a-i elimina definitiv. Din acest motiv, se recomandă și folosirea de dezinfectanți pe bază de alcool sau alte substanțe biocide, după spălarea mâinilor. De asemenea, angajații trebuie instruiți să folosească dezinfectant și după ce intră în contact cu suprafețele atinse frecvent, care sunt permanent o sursă de contaminare cu germeni. Aceste substanțe vor fi puse la dispoziția lor în dispensere amplasate în birouri, pe holuri, la intrarea și ieșirea din imobil și în zonele intens tranzitate. Dacă trebuie să îți refaci stocul la firmă, poți să comanzi chiar acum dezinfectanți de pe sterge.ro.

Detergenți

Menținerea curățeniei la locul de muncă este o altă condiție esențială pentru respectarea regulilor de igienă, care trebuie să intre atât în sarcina personalului de curățenie, cât și a angajaților. Astfel, pe lângă ustensilele necesare, stocul de produse de curățenie trebuie să conțină și mai multe tipuri de detergenți pentru diferite suprafețe. Ideal ar fi ca aceștia să aibă și proprietăți dezinfectante, mai ales cei folosiți pentru curățarea suprafețelor atinse frecvent. Este vorba de clanțele ușilor, mânerele de la ferestre, butoanele de la lift, balustrade, echipamente de birotică și mobilierul din spațiile comune. De asemenea, trebuie curățate zilnic cu astfel de substanțe și pardoselile, în special cele de pe holuri și de la grupurile sanitare.

Lavete și prosoape de hârtie

Arsenalul de curățenie trebuie completat cu lavete și prosoape de hârtie, necesare pentru curățarea suprafețelor mai fine. Astfel de produse trebuie să fie accesibile și pentru angajați, care vor fi instruiți să le utilizeze frecvent pentru a-și curăța birourile și a nu lăsa praful să se așeze. Totodată, lavetele și prosoapele de hârtie vor fi prezente și în dulapurile din zona toaletelor precum și în zona de menaj destinată angajaților.

În actualul context epidemiologic, ar mai fi de adăugat și măștile de protecție, a căror purtare este încă obligatorie în spațiile publice închise. Excepție fac birourile în care lucrează cel mult cinci persoane, cu condiția ca toate să fie vaccinate, însă chiar și așa, angajații respectivi trebuie să poarte masca atunci când ies din birou. Nu în ultimul rând, trebuie amintite și unitățile care presupun condiții speciale de igienă, așa cum ar fi laboratoarele de analize, fabricile de medicamente, dar și unitățile de alimentație publică. În acest caz, angajații trebuie să fie poarte halate, mănuși de unică folosință și alte echipamente specifice domeniului lor de activitate.

Sursa foto: pixabay.com/ro/photos/asistenta-masca-masca-chirurgicala-4962034/

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro