Timisoara

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii

Simpozionul Judetele de granita si Centenarul

Simpozionul Judetele de granita si Centenarul

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 6 ani si 6 luni
Vizualizari
583

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 21 noiembrie 201812:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Miercuri, 21 noiembrie, ora 12.00, vă așteptăm la Secția de Arte- „Deliu Petroiu”, din cadrul Bibliotecii Județene Timiș- „Sorin Titel”, situată în complex Bastion Theresia, Corp A, pentru a lua parte la simpozionul "Județele de graniță și Centenarul", derulat prin Ministerul Culturii și Identității Naționale, oranizator Centrul Multicultural Poesis.
Proiectul se desfășoară în județele de pe linia Graniței de Vest, Maramureș, Satu Mare, Bihor, Arad, Timiș, teritorii rămase după 1 decembrie 1918 dincolo de linia de demarcație trasată de Antanta, fiind eliberate de Armata Română în prima jumătate a anului 1919.
În fața publicului vor fi prezentate referate, studii despre Centenarul României, despre rolul personalităților din aceste județe în realizarea României Mari de către istorici, scriitori, oameni de cultură.
Simpozioanele organizate în județele de graniță au drept finalitate adunarea de materiale pentru editarea unui volum, care să cuprindă, în mod special, situația fiecărui județ, dar și destinul lor comun, integrarea în România Unită, ca teritoriu cu un statut special, cu o cultură specifică.
Dezbaterea este liberă, pe un ton colocvial. De asemenea, proiectul urmărește realizarea unei liste cu casele memoriale, restaurate sau lăsate în paragină, a clădirilor cu valoare simbolică în care au avut loc evenimente istorice deosebite. Dacă se va reuși organizarea în fiecare județ a unei echipe, în următoarea etapă a proiectului, inițiatorii își propune să restaureze case memoriale din cele cinci județe, și să realizeze un circuit turistic. Acest proiect este practic un pre-proiect. Vor participa istorici, scriitori, jurnalisti.

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro