Timisoara

Anunt Diamant PFS Cleaning

PFS Cleaning Timisoara - curatenie industriala in Timisoara, Craiova, Targu Jiu, Turnu Severin, Oradea, Arad - alpinism utilitar, vanzare produse curatenie, curatenie pentru birouri, curatenie pentru hale, curateniedupa constructori, spalat mocheta cu monodisc
https://pfscleaning.ro

Simpozionul Intalniri Urbane

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
725

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 20 octombrie 2016 - Vineri 21 octombrie 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Simpozionul ÎNTÂLNIRI URBANE

Simpozionul intitulat ÎNTÂLNIRI URBANE. Expuneri și dialog alătură rezultatele a două proiecte legate de spațiul public timișorean, aflate în conexiune și inițiate de două fundații partenere: Fundația Interart Triade și Art Encounters Foundation.

Prima zi a simpozionului prezintă rezultatele proiectului Timișoara. Masterplan pentru artă, inițiat de Fundația Triade, în parteneriat cu Primaria Timișoara, Universitatea de Vest, Universitatea Politehnica, Ordinul Arhitectilor din Romania, filiala Timișoara, Art Encounters Foundation, Directia pentru Cultura, Culte și Patrimoniu Cultural, Asociatia Simultan, Asociația Melopolis, Institutul Francez. Acesta și-a propus iniţierea unui complex proiect pluridisciplinar de lectură şi programare spaţială a artei în spaţiul urban, precum şi coagularea unui consorţiu de entităţi interesate şi capabile să elaboreze un plan de acţiune comun pentru inserţia artei în spaţiul public.
În cadrul simpozionului vor fi prezentate, de către partenerii ce au condus diversele etape ale studiului, rezultatele obținute la capătul unei cercetări ce a utilizat o paletă diversă de metode de investigaţie şi intervenţie, aparţinând câmpurilor artelor vizuale, arhitecturii şi urbanismului, geografiei urbane, sociologiei şi psihologiei environmentale.

Tot în cadrul primei zile vor fi prezentate câteva modele de acțiune și proiecte de succes desfășurate până în prezent, alături de poziții teoretice integratoare.

A doua zi a simpozionului pune în dezbatere o temă importantă legată de capacitatea artei contemporane de a mai susține funcțiile tradiționale ale sculpturii de for public. Tema lansată de Art Encounters Foundation, în cadrul concursului de idei Statuia ecvestră – subiect contemporan (?), va fi completată de intervențiile unor personalități al căror domeniu de reflecție teoretică și a căror practici artistice s-au coagulat în jurul problematicii spațiului public contemporan.

La finalul simpozionului se va prezenta câștigătorul concursului inițiat de Art Encounters Foundation și se va semna documentul de constituire al consorțiului pentru arta în spațiul public, inițiat de Fundația Triade.


Programul simpozionului

ÎNTÂLNIRI URBANE. Expuneri și dialog
20 – 21 octombrie 2016, Fundația Triade, Calea Martirilor 51/45

20 octombrie, 16,00 – 20,00
16.00 - 17.30
Sorina Jecza - Prezentare proiect Timișoara. Masterplan pentru artă.

Corina Ilin - Masterplan pentru artă: de la viziune la acțiune, analiza rezultatelor workshopului 1
Cristian Blidariu - Cartări pshihogeografice (workshop 2)

17.30-18.00 coffee break

18.00- 20.00
Bogdan Zaha - Apropieri relaționale
Corina Nani - Regenerare urbană prin artă (Street Art)
Marius Leonte - Artuborg
Lili Mercioiu - Arta în spațiul public – oglindă a locuirii
Levente Kozma - Spații în așteptare

Lansarea ultimului număr al revistei ”Arhitectura”
Discuții informale


21 octombrie, 16,00 – 20,00
16.00 - 18.00
Tema: Monumentul în spațiul public de azi (discuții)
Magda Radu - O analiză critică a monumentului de for public: Cazul București - workshop în cadrul Salonului de proiecte
Horea Avram - Utopii deturnate: Monumentul ca anti-memorie
Dan Perjovschi - Artist în spațiu (public)
Cristian Rusu - Delirul și agonia monumentului în spațiul public

18.00-18.30 Coffee break

18.30 – 20,00
Prezentarea câștigătorului concursului Statuia ecvestră – subiect contemporan?
Semnarea documentului de constituire al consorțiului pentru arta în spațiul public
Concluzii.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com