Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Simptomele sarcinii: cum îți dai seama că ești însărcinată

Simptomele sarcinii: cum îți dai seama că ești însărcinată

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Vizualizari
468

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Fiecare femeie este diferită în felul său, iar simptomele în cazul sarcinii diferă de la o persoană la alta. Primele suspiciuni pot apărea odată cu întârzierea menstruației, iar confirmarea se poate face prin intermediul unui test de sarcină. De asemenea, în anumite cazuri, simptomele sarcinii pot debuta și după primele săptămâni de la concepție.

Cum îți dai seama că ești gravidă - cele mai frecvente simptome ale sarcinii


În afară de întârzierea menstruației, printre simptomele care pot indica prezența unei sarcini se numără:
- Greața. Acest simptom poate apărea în timpul zilei sau nopții și se manifestă la aproximativ trei săptămâni după concepție. Greața apare după ce nivelul concentrației de estrogen și progesteron a crescut rapid, ceea ce determină stomacul să elimine mai lent alimentele. Totodată, femeile au un simț al mirosului mai accentuat și se pot confrunta cu o senzație de greață atunci când simt mirosuri de mâncare gătită, parfum sau fum de țigară.
- Sânii devin sensibili și măriți. La câteva săptămâni după concepție apar modificări hormonale, iar sânii pot fi sensibili sau chiar dureroși și îi vei simți mai grei.
- Începi să urinezi mai des. Printre simptomele sarcinii se numără și nevoia de a merge la toaletă din ce în ce mai des, în special în timpul nopții.
- Oboseala. Nivelul hormonului progesteron a crescut după concepere, astfel că oboseala este un simptom frecvent întâlnit la începutul sarcinii.
- Pofta pentru anumite alimente. Unele mirosuri, cum ar fi al alimentelor prăjite, te vor face să ai grețuri. În schimb, poți avea pofte pentru anumite mâncăruri, în special pentru dulciuri. Acestea apar din cauza modificărilor hormonale, mai ales în prima parte a sarcinii.
- Constipația. Nivelul ridicat al hormonului progesteron cauzează acest simptom al sarcinii.
- Schimbări de dispoziție. Acestea apar frecvent, în special în timpul primului trimestru de sarcină și sunt legate de schimbările hormonale.
- Dureri de cap și dureri de spate.
- Amețeală. Acest simptom este legat de dilatarea vaselor de sânge, de scăderea tensiunii arteriale și de scăderea glicemiei.
- Sângerarea vaginală ușoară. Are loc în momentul în care ovulul se implantează în peretele uterului, la aproximativ două săptămâni după concepție. Sângerarea din timpul sarcinii apare mai devreme, durează mai puțin, iar sângele este în cantitate mai mică și are o culoare roz. Totodată, aceste sângerări sunt însoțite și de crampe abdominale.

Anunt Diamant Euroinstal - Bulevardul Liviu Rebreanu

Euroinstal Timisoara - Bulevardul Liviu Rebreanu
https://euro-instal.ro