Timisoara

Sisteme și scheme de joc la pariuri pe loto recomandate în 2021

Detalii articol

Categorie
Articole divertisment
Modificat
acum 3 luni si 1 zi
Vizualizari
140

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Unul dintre visurile oricui este să câștige la loto. Cine nu și-ar dori un câștig care să îi schimbe viața? Desigur, pentru a câștiga, trebuie să și joci. Mulți sunt dezamăgiți din cauza faptului că Loteria Română încă nu a reușit să lanseze platforma online, pentru că le este peste mână să ajungă la o agenție. Până când în procesul de digitalizare anunțat se va trece de la vorbe la fapte, românii care joacă pe Internet au la dispoziție loteriile internaționale din ofertele agențiilor de pariuri online.

Printre cele mai populare extrageri sunt Grecia Kino și Multi loto Polonia, dar vorbim despre zeci de jocuri de loterie din zeci de țări, cu o mare diversitate ca numere de bile aflate în urna virtuală și ca frecvență a extragerilor.

Câștigul se calculează diferit

În timp ce Loto 6/49 este o loterie de tip jackpot, valoarea premiului fiind determinată de fondul de premiere care se mărește de la extragere la extragere, loteriile online au câștig fix, calculat în funcție de miza și de cota de pe bilet. La rândul ei, cota este determinată de sistemul ales. Cu cât probabilitatea de câștig este mai mare, cu atât cota mai mică.

De exemplu, această loterie în care se extrag 20 de numere din 70 oferă cota 3.24 pentru un sistem 1/16 (pentru a câștiga ceva, trebuie să iasă măcar un număr dintre cele 16 puse pe bilet). Pe de altă parte, un sistem 4/16 (trebuie să fie extrase minim 8 numere dintre cele 16 de pe bilet) beneficiază de cota 1.820, iar sistemului 8/16 îi este asociată cota 12.870.

Câștigătorul marelui premiu la Loto 6/49 primește de la sute de mii la milioane de euro, dar probabilitatea de a câștiga este egală cu cea de a vedea un OZN pe cer. În schimb, jucătorii la loto online au posibilitatea de a opta pentru câștiguri mai mici, dar realiste. În plus, faptul că unele loterii au extrageri dese oferă posibilitatea folosirii unor strategii care măresc șansele de câștig.

Grecia Kino (20/80) este cea mai populară loterie online tocmai pentru că extragerile sunt efectuate din 5 în 5 minute. Astfel, jucătorii pot opta pentru una dintre strategiile bazate pe model matematic. Nu este nevoie de o formulă complexă. Cele mai apreciate sisteme sunt simplu de folosit. Iată care sunt acestea:

Strategia Martingale


Este aplicată prin bilete cu cota minimă 2.00. Ea presupune dublarea mizei după fiecare bilet necâștigător. De exemplu, să spunem că pornim de la miza de 2 lei și jucăm sistemul 1/16 pe cota 3.24, abia al patrulea bilet fiind câștigător. Avem:

  • Bilet 1 - miza 2, 2 lei pierduți
  • Bilet 2 - miza 4, 6 lei pierduți
  • Bilet 3 - miza 8, 14 lei pierduți
  • Bilet 4 - miza 16, câștig 16 x 3.24 = 51,84. Profit = 51,84 - 30 = 21,84 de lei.

Strategia Fibonacci


Este aplicată prin bilete cu cota între 3.00 și 5.00. Miza următorului bilet va fi suma mizelor precedentelor două bilete, dacă acestea au fost necâștigătoare, conform șirului lui Fibonacci. Luăm același exemplu de mai sus, cu al patrulea bilet câștigător, dar pornim de la miza 1 leu:

  • Bilet 1 - miza 1, 1 leu pierdut
  • Bilet 2 - miza 1 (1+0) , 2 lei pierduți
  • Bilet 3 - miza 2 (1+1), 4 lei pierduți
  • Bilet 4 - miza 3 (2+1), câștig 3 x 3.24 = 9,72 - 7 = 2,72 lei

Strategia D'Alembert

Este aplicată prin bilete cu miza 2.00. După fiecare pariu câștigător se micșorează miza cu o unitate, iar după fiecare pariu pierzător se crește miza cu o unitate. Este bine să se pornească de la miză de 10 lei.

Strategia Labouchere

Se formează un șir de numere unde miza să fie egală cu suma primului și ultimului număr. Dacă pariul iese, 2 numere din șir sunt eliminate și se merge mai departe, până când sunt eliminate toate numerele din șir. Dacă biletul este necâștigător, suma celor două numere este adăugată ca număr la finalul șirului.

Sunt strategii diverse, pentru toate buzunarele. Așa cum se poate vedea, Martingale este mai profitabilă decât Fibonacci, dar și miza crește mai rapid, deci e nevoie de un buget mare pentru a susține o serie mai lungă de bilete necâștigătoare. Nicio strategie nu garantează câștigul, însă la loto nu există altă modalitate de a mări șansele de câștig.