Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro

Skipperacademy.ro organizeaza curs de navigatie categoria D

Skipperacademy.ro organizeaza curs de navigatie categoria D

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 2 ani si 10 luni
Apartine de
Perspektive Vision
Vizualizari
387

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Chiar daca intreaga activitate se desfasoara pe apa, asta nu inseaman ca cei care navigheaza o barca nu trebuie sa tina cont de anumite aspecte. De exemplu, skipperacademy.ro organizeaza curs navigatie categoria D, care lasa cursantilor informatiile necesare pentru a desfasura aceasta activitate in siguranta.

Acest curs navigatie categoria D include urmatoarele segmente:
  • Tehnica si marinarie
  • Conducere si manevra
  • Navigatie maritima
  • Primul ajutor
  • Regulamentul de navigatie pe Dunare
  • Legislatie.

Care este diferenta dintre un permis de navigatie nelimitat si un permis pe o raza de 12 mile? Si este intotdeauna necesara licenta pentru navigarea pe o raza de 6 mile?

Pentru cei care se apropie de lumea navigatiei pentru prima data, subiectul unui permis de ambarcatiune este mereu plin de intrebari si indoieli. La inceput, de fapt, nu este deloc usor de inteles cand este obligatoriu sa ai licenta si cand, in schimb, se poate naviga fara a da vreun examen. Nici macar intelegerea licentei nautice de obtinut nu este imediata, intrucat exista diferite tipuri de licente in functie de tipul de navigatie si ambarcatiune. Skipperacademy.ro este aici sa raspunda prompt la aceste intrebari!

Odata ce ati inteles tipul de examen care trebuie infruntat, atunci este momentul sa alegeti scoala nautica la care sa apelati, in functie de calitatea pregatirii propuse si in functie de cost. Da, pentru ca permisul de navigare nu este doar o investitie de timp, este si o investitie de bani, uneori destul de substantiala. Dupa ce am vazut toate tipurile de licente, prin urmare, in acest articol vom incerca sa va oferim o idee de ansamblu despre cat costa permisul de ambarcatiune prin diferitele canale posibile, de la scoli nautice pana la examene pentru proprietarii de ambarcatiuni.

Care sunt toate tipurile de licente de ambarcatiune, in functie de tipul de ambarcatiune si de tipul de navigatie?

A intelege care sunt diferitele optiuni in ceea ce priveste un permis de ambarcatiune nu este o catiune foarte rapida. Sa incepem de la fundatii, sau de la cele trei categorii principale de licenta nautica. Mai exact vorbim despre:
  • Licenta nautica categoria A: pentru comanda si pentru conducerea ambarcatiilor si ambarcatiilor de agrement
  • Licenta nautica categoria B: pentru comanda ambarcatiunilor de agrement
  • Licenta nautica categoria C: pentru managementul nautic al ambarcatiilor si ambarcatiilor de agrement.

Pentru a intelege de ce sunt diferite aceste trei categorii, este esential sa cunoastem diferenta dintre barci de agrement si nave. Sa incepem cu cele mai simple unitati, adica barci: toate barcile cu vele, cu motor si cu vasle cu o lungime mai mica de 10 metri se incadreaza sub aceasta denumire. Aceste unitati, printre altele, nici nu trebuie sa fie inscrise in Registrul Ambarcatiunilor de agrement. Ambarcatiunile de agrement, in schimb, au o lungime intre 10 si 24 de metri. Navele de agrement, la randul lor, sunt unitati cu o lungime mai mare de 24 de metri si, in orice caz, necesita licenta de navigatie.

Licenta nautica de categoria A este, fara indoiala, cea mai raspandita licenta, sau, cu alte cuvinte, licenta nautica prin excelenta. Plecand de la cele de mai sus, ar fi trebuit sa intelegi ca acesta este documentul obligatoriu pentru a putea comanda si conduce ambarcatiuni de agrement acolo unde este necesara licenta vom vedea mai tarziu, mai exact, in ce cazuri nu este obligatoriu permisul nautic .

Licenta nautica D, care se refera la calificarea speciala pentru a naviga ambarcatiuni si ambarcatiuni de agrement. Este asadar o licenta speciala, care poate fi utilizata in cazul unor limitari speciale in ceea ce priveste carena, motoarele, limitele de navigatie de pe coasta, conditiile meteorologice si asa mai departe. Licenta nautica D, asadar, este conceputa pentru a fi acordata in cazul unor nevoi speciale rezultate in urma examenelor medicale referitoare la starea fizica si psihica a soferului.

Inainte de a merge sa vedeti costul unui permis de ambarcatiune, este necesar sa subliniem ca acest lucru nu este intotdeauna obligatoriu. Asa ca este posibil sa mergeti cu o barca fara permis, desi cu limitari majore. In ceea ce priveste distanta de la coasta, de exemplu, trebuie amintit ca este posibil sa comandati o unitate de vele sau motor fara permis de ambarcatiune doar pe o raza de 6 mile. Dincolo de acea distanta fata de litoral, indiferent de tipul de barca si deplasarea, permisul nautic este intotdeauna obligatoriu.

Licenta nautica este atunci necesara pentru a naviga cu ambarcatiuni cu o putere mai mare de 40,8 cai putere, indiferent de distanta fata de coasta. Acelasi lucru este valabil si pentru ambarcatiunile cu cilindree mai mare de 750 cc in cazul carburatiei sau injectiei in doi timpi, pentru unitatile cu cilindree mai mare de 1.000 cc daca au carburatie exterioara in 4 timpi sau cu injectie directa, pentru motoarele cu cilindree mai mare de 1.300 cmc, cu carburatie interioara in 4 timpi, si, in final, pentru toate motoarele cu cilindree mai mare de 2.000 cmc, in cazul motoarelor diesel.

Un curs de la skipperacademy.ro este foarte util atat pentru cei care se definesc ca pescari profesionisti sau amatori, cat si pentru barbatii pasionati de mare care au obiceiul de a-si petrece concediile la mare. In anul 2022 este ofarte util sa stiti cum sa navigati o barca sau un iaht, deoarece dobanditi mai multa libertate de miscare in orice conditie! Agentia skipperacademy.ro ofera pachete avantajoase pentru toti cei care vor sa incerce pentru prima data, sau pentru cei experiemntati care doresc sa dobandeasca toate cunostiintele necesare!

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro