Timisoara

Smart Learning Ecosystems and Regional Development - SLERD

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 1 luna si 2 saptamani
Vizualizari
470

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 19 mai 2016 - Vineri 20 mai 2016

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

În perioada 19-20 mai 2016, la Universitatea Politehnica Timișoara au loc lucrările Conferinței internaționale Smart Learning Ecosystems and Regional Development - SLERD, organizată de ASLERD (Association for Smart Learning Ecosystems and Regional Development) și IAFES (International Association for e-Science) în parteneriat cu UPT, cu sprijinul Primăriei Timișoara, al Asociației Smart City și al Asociației BanatIT.

Invitați speciali ai conferinței sunt Sorin Maxim, Secretar de Stat în cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și Fred Garnett de la Knowledge Lab, Londra. La Timișoara mai sunt așteptați reprezentanți ai unor importante asociații europene, precum și personalități locale implicate în proiectul Smart City.

Programul conferinței cuprinde și o dezbatere pe tema Raportului de la Timișoara: Better Learning for a Better World Through People Centered Smart Learning Ecosystems (Educație mai bună pentru o Lume mai bună prin Ecosisteme inteligente centrate pe oameni), care va fi asumat de toate asociațiile, va fi public și va fi transmis Comisiei Europene și Parlamentului European.

„SLERD se află la prima ediție și are un program ambițios. Sperăm ca eforturile organizatorilor să fie răsplătite cu feedback pozitiv din partea participanților. Emoțiile noatre sunt cu atât mai mari cu cât joi, 19 mai 2016, va avea loc și celebrarea a 20 de ani de la înființarea Centrului Multimedia.”, a declarat prof.dr.ing. Radu Vasiu, directorul Centrului Multimedia și Președintele Senatului UPT.

Evenimentul aniversar se va desfășura începând cu orele 16:30, în Amfiteatrul K1, Bul. V. Pârvan, nr. 2B, Timișoara.

Centrul de Cercetări Multimedia al UPTdesfășoară activități educaționale, de cercetare și inovare in contextul tehnologiilor informationale și de comunicare, fiind axat in ultimii ani pe Tehnici și tehnologii multimedia interactive, Smart Cities, Open Data, Realitate Augmentată Antreprenoriat in ICT, Promovarea ICT și multimedia, Tehnologii educaționale avansate, OER, MOOCs. Centrul Multimedia desfășoară activități de susținere a antreprenoriatului in ICT (StartUp Weekend, HackTM, Hackaton Open data sau Hackaton Cultural, Meet-ups) și organizează anual concursul studențesc IDMSC International Digital Media Student Contest.