Timisoara

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com

Sanmartinu Sarbesc

Dobrești

Detalii

Adresa
Sânmartinu Sârbesc
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 2 ani si 9 luni
Vizualizari
2164

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sânmartinu Sârbesc este o localitate în județul Timiș, Banat, România. Face parte din comuna Peciu Nou și are o populație de 887 locuitori (2002).

Localizare
Sânmartinul Sârbesc se situează în sud-vestul județului Timiș, la circa 28 km sud vest de municipiul Timișoara. Este traversat de pârâul Bega Mică.

Istorie
Prima menționare documentară a satului datează din 1333, atunci când este amintit ca sacerdos de Sancto Martinoși având preoți valahi. [2] Localitatea a devenit sârbească un secol mai târziu. După ce turcii au pustiit localitatea, aici s-au așezat sârbi. Sârbi bosniaci s-au stabilit aici începând cu 1415-1416, astfel că, spre sfârșitul secolului XV, localitatea devenise majoritar sârbească. La conscripția din 1717 apre cu numele de St. Martin, avea 26 de case[3] și aparținea districtului Ciacova. Pe harta contelui Mercy apare în cadrul districtului Becicherecului. În 1779 se alipește de județul Torontal.
În prezent localitatea continuă să fie majoritar sârbească, însă se află într-un proces de îmbătrânire, cumulat cu o creștere continuă a populației de români.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii