Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Giroc

Euroinstal Giroc - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro

Sanmihaiu German

Dobrești

Detalii

Adresa
Sânmihaiu German
Categorie
Localitati din judetul Timis
Modificat
acum 1 an si 3 saptamani
Vizualizari
2023

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Sânmihaiu German, alternativ Sânmihaiul German,este un sat aparținător de comuna Sânmihaiu Român, în județul Timiș, Banat, România. La recensământul din 2002, populația satului era de 733 locuitori, în creștere.

Istorie
Satul Sânmihaiu German a fost unul dintre primele așezări din Banat colonizate după cucerirea Banatului de către Imperiul Hapsburgic. Primele colonizări cu populații germane (șvabi) au avut loc la 1717, al doilea val de coloniști la 1808. Așezarea însă s-a format pe ruinele satului Sillach, coloniei fiindu-i dat numele de Rauthendorf de la numele lui Rauth, un funcționar care a jucat un rol important în procesul de colonizare. Ulterior localitatea a luat numele de Deutschsanktmichael, echivalentul german al numelui actual.

Apele termale
În 1977, la Sânmihaiu German au fost descoperite ape termale. Descoperirea a avut loc în timpul sondării teritoriului în căutarea unor puțuri de petrol. Sursa apelor se regăsește la peste 2.400 m adâncime. Inițial s-a încercat exploatarea lor pentru încălzirea termică. Conform studiilor științifice efectuate, aceste ape, deosebit de fierbinți, sunt benefice afecțiunilor reumatice, însă sunt contraindicate persoanelor cu afecțiuni cardiovasculare, datorită temperaturilor ridicate. Problema s-a rezolvat în timp prin moderarea temperaturii.

Anunt Diamant CBS Medcom Hospital

CBS Medcom Hospital Timisoara reprezintă un spațiu al medicinei estetice de mâine, care se întâmplă azi, sub ochii noștri. Condițiile oferite, aparatura medicală, dotările excepționale, înalta pregătire profesională a personalului, toate reprezintă garanții pentru cei ...

https://medcom.ro