Timisoara

Solutiile IoT pentru casele inteligente

Solutiile IoT pentru casele inteligente

Detalii

Social links
Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 2 ani si 2 saptamani
Apartine de
Infobest
Vizualizari
590

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Multi dintre noi am crescut cu desene precum familia Jetson unde casa viitorului era desprinsa parca din lumea SF. Chiar daca inca nu avem masini zburatoare, multe dintre device-urile inteligente vazut in desenele copilariei sunt acum un lucru comun din vietile noastre. Avem telefoane, masini si ceasuri inteligente, asistente virtuale, electronice si electrocasnice conectate la internet si multe alte dispositive care ne fac viata personala si profesionala mult mai usoara.

Cu ajutorul IoT development casele noastre au devenit prietenul de nadejde, care are grija ca totul sa functioneze la parametrii optimi chiar atunci cand nu suntem acasa. De la incalzirea fiecarei camera la temperaturile dorite, la aprinderea sau stingerea luminilor si pana la blocarea sau deblocarea usilor, sistemele IoT ne fac viata mai placuta.

Pe piata exista o multime de electronice si electrocasnice ce au solutii IoT. Astfel poti avea un frigider care sa stie cand laptele este expirat si cand trebuie sa adaugi pe lista de cumparaturi un aliment.Tot datorita sistemelor IoT poti programa aspiratorul sau masina de spalat sa porneasca la ce ora iti doresti astfel incat atunci cand ajungi acasa treaba sa fie gata. Acum cafeaua gata facuta te poate astepta dimineata fara ca tu sa te fi dat jos din pat. Ai nevoie doar de o prize inteligenta sau de un apparat de cafea conectat la WI-Fi.

IoT asigura si siguranta sporita casei tale. Prin integrarea unui sistem de siguranta (precum camera video, senzori de miscare, sistem de iluminat, etc.) al locuintei tale intr-un sistem de automatizare vei spori nivelul de siguranta. Poti accesa oricand camerele de supraveghere de pe orice device, oriunde te-ai afla.

Sistemele IoT nu ofera doar siguranta si confort casei tale ci iti aduce si economii la facturile de energie electrica sau gaze naturale. Controlarea cu o mai mare precizie a sistemelor de incalzire si de ilumiat reduce consumul inutil al resurselor si ajuta la reducerea costurilor pentru utilitati.

De la case inteligente la spatii de birouri inteligente

Trecerea de la case inteligente la solutii inteligente pentru spatiile de birouri a fost extrem de rapida. Exista nenumarate companii de software development outsourcing care ofera solutii IoT pentru domeniul business. De la siguranta la birou pana la facilitare muncii la distanta, exista nenumarate beneficii aduse de tehnologia IoT si acestui sector.

Tehnologia IoT se dezvolta extrem de repede si a devenit accesibila consumatorilor de pretutindeni, intr-o perioada scurta de timp. Noile tehnologii inteligente sunt prezente aproape in toate domeniile iar transformarea totala a modului in care traim si lucram este o ceritudine.