Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Spatii in asteptare

Detalii

Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 3 ani si 9 luni
Vizualizari
1771

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 11 septembrie 2014 - Duminica 14 septembrie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare

SPATII IN ASTEPTARE III.

11-14 sept. 2014 / Timișoara - spațiul public -

PARTICIPANTI / PROIECTE
______________________________________________________________
ANCA BENERA & ARNOLD ESTEFÁN

http://ancabenera.ro - http://arnoldestefan.ro
> 11-15 sept. - Pța. Sf. Gheorghe + Pța. Unirii (foste Moschee)
ARHEOLOGIE PROSPECTIVĂ - instalație de sunet / intervenție
Istoria a fost întotdeauna un instrument de putere, iar legitimarea prezentului este în stransă legatură cu arheologia, folosită ca mijloc pentru a reitera constructe imagologice.
Ce ar fi dacă săpăturile arheologice nu ar scoate la iveală artefacte “identificabile” ci un patrimoniu imaterial, compus din sunete sau mărturii verbale?
Timișoara (Demeșvar) a fost, timp de 162 ani, unul dintre cele mai importante puncte strategice ale expansiunii Imperiului Otoman în Europa. Ce moștenire ne-a lăsat această ocupație și ce reacții mai produce astăzi ținând cont de isteria islamofobică răspândită în toată lumea?
______________________________________________________________
VLAD CADAR GHEORGHE

www.facebook.com/SpatiulTamTam
11-14 sept. - diferite spații industriale
HALL OF FAME - intervenție
Proiectul se raportează la suprafața orașului Timișoara. Caut să marchez diferite spații urbane abandonate și să creez o hartă, traseu de vizitare a acestora. Cred că ar fi binevenit daca putem organiza și un tur cu public. Astfel vreau să creez un tur fals al celor mai mari târguri și show-uri de artă din lume. Imi plac foarte mult legăturile paradoxale care reies din situația creată dintre aceste spații si logo-urile acestor târguri, bienale, trienale, cuatrienale sau cincinale. Textul de la care a pornit toată ideea este eseul lui Simon Critchley “Absolutely-too-Much”.
______________________________________________________________
VLAD GHERGHICEANU

> 11 sept. ora 19 - Spatiul TamTam
ÎN SFARȘIT - proiectie video + discutii
Video ducumentar despre Combinatul Siderurgic Hunedoara
______________________________________________________________
CIPRIAN HOMORODEAN

www.ciprianhomorodean.eu
> 11-14 sept. - Str. Mărășești
ARCUL DE NONTRIUMF - instalație
Arcul de Triumf marca evenimente importante sau eroice.
Arcada a apărul ca invovație arhitecturală în perioada romei antice, fiind o piesă de rezistență/susținere și devine un simbol folosit pentru a marca „triumful”.
În cazul meu, „Arcul de Triumf” este doar un schelet fără valorile amintite mai sus, o structură perisabilă care ironizează tot ceea ce ar însemna „triumful” zilelor noastre și o comemorare a absenței.
Făcut doar din profile de aluminiu, care de obicei sunt folosite pentru a crea structura pereților sau tavanelor false, marchează lipsa de consistență, de sens și lucrurile făcute doar de fațadă, acestea fiind suficiete pentru a ne satisface.
Suntem în situația de a construi în permanență dar nu există o fundație a felului în care acționăm, o conștință și un sens puternic structurat. Lucrarea critică lipsa unei pietre de temelie a societății și eșecul celor mai importante proiecte ale zilelor noastre.
______________________________________________________________
SZILÁRD MIKLÓS

http://conset.ro
> data și locul urmează să fie anunțată
PERFORMANCE LA ZONA 8 - performance
Festivalul Zona din Timișoara a fost unul dintre cele mai importante evenimente dedicate artei performance din România. Un capitol istoric pare să se termine odată cu încheierea ultimei ediții a festivalului trienal, Zona 4 în 2002. Seninătatea cu care a fost vazută această formă de exprimare în mediul artistic din primii ani după 1989 îşi cedează locul unei temperări și unei atitudini mai pragmatice. Unele paractici folosesc pur si simplu cadrul organizatoric gol al festivalului (Dan Perjovschi), iar altele se dedică performance-ului de servicii (Matei Bejenaru). Această propunere de performance face parte din cercetarea fenomenului de artă performance din România, cu accentul pe istoriile de instituționalizare ale acesteia. Dacă ar fi continuat, festivalul Zona ar fi ajuns anul acesta la ediția a 8-a. În prezent este doar unul dintre spațiile (publice) în așteptare.
______________________________________________________________
MONOTREMU

http://monotremu.blogspot.ro/
> 11-14 sept. - gang Bation (langa Muzeul de etnografie)
ÎN CĂUTAREA UNEI FIINŢE ONESTE - instalație
Lucrarea este o reactualizare a gestului făcut de filozoful cinic Diogenes, când la lumina zilei şi cu ajutorul unui felinar, pornise pe străzi în căutarea unui om onest.
Interpretăm acest gest ca pe unul dintre primele performance-uri venite din lumea antică, însă din motive raţionale, precum consumul eficient de resurse şi automatizarea multor aspecte din viaţa umană, felinarul lui Diogenes precum şi prezenţa unui performer au fost înlocuite cu acest dublu halogen cu senzor de proximitate.
Este o invitaţie la introspecţie şi încearcă să aducă în discuţie etica şi rolul ei social, un concept ce este reformulat şi suferă mutaţii odată cu trecerea timpului, se manifestă diferit în funcţie de contextele sale culturale, absenţa sau prezenţa eticii influenţând, la final, acţiunile umane într-o direcţie sau alta.
______________________________________________________________
NAVA SPAȚIALĂ

http://soundcloud.com/nava_spatiala
> 13 sept. ora 16 - Parcul Botanic
ATERIZARE FORȚATĂ - live performance sonor / instalație
Duo specializat pe zgomotonautică, Nava Spațială practică un noise/drone/ambient în care primează neintenționalitatea, improvizația și perspectiva aparent haotică asupra spectrului sonor. Ținându-te atent în fiecare moment prin abordarea dadaistă și deconstrucția aplicată, tripurile lor invită la exorcizarea continuă a prezentului, peisajele sonore functionând și ca pretext meditativ. Nava Spațială există din 2010 și se bazează atat pe field-recording cât și pe sunete sintetice.
______________________________________________________________
NEWCLEARFAIRY

http://blogululinda.blogspot.ro
> 12 sept. ora 19:00-19:30 - Piața Unirii
ȘANTIER ÎN MEDITAȚIE - performance
Chemare la meditație pe șantier pentru regenerarea infrastructurii energetice a pieței.
______________________________________________________________
DAN PERJOVSCHI

www.perjovschi.ro
> 11-14 sept. străzi, intersecții, chioșcuri, cafenele …
CE ORA{Ș) ESTE? - publicație/ziar
Un ziar despre Timișoara de azi.
______________________________________________________________
SERGIU SAS

http://alkmy.net
> 11-14 sept. diverse locații din oraș
ADăNe bani - intervenție / print
Îmbrăcând diverse forme, de la scoica inscripţionată la cardul bancar, de la moneda de aur la bitcoin, din timpuri străvechi banii au jucat un rol important în viaţa oamenilor. Dragostea de bani s-a înrădăcinat atât de adânc încât se transmite genetic. Şantierele româneşti orbitează în jurul aceluiaşi lucru: banii. Autostrăzile, clădirile, spaţiile publice etc. se fac cu un singur scop, profitul. Cît mai mare şi cât mai rapid, fără a se consulta cu beneficiarii direcţi ai acestor lucrări - locuitorii oraşului - şi de cele mai multe ori sacrificându-se calitatea rezultatului final. Lucrarea ADăNe bani va fi amplasată în diverse locuri publice din oraş, neavând rolul unei critici, ci a unei constatări de fapt, care în cel mai fericit caz poate juca rolul de oglindă pentru conştiinţa trecătorilor.
______________________________________________________________
BOTOND VAJNA & ALIN ROTARIU

taguri botond vajna
> 11-14 sept. Str. Alba Iulia - Pța. Libertății
IMAGINEAZA-ȚI ORAȘUL - instalație
Fereastră deschisă către șantier, pe care oricine poate desena / scrie timp de 4 zile cum crede ca va arata noua fața al orașului.
______________________________________________________________

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/