Timisoara

Gratuit O nouă aplicație ortodoxă gratuită: Lumea ortodoxiei

Aplicația conține: calendar ortodox 2019-2030, biserici / mănăstiri din România, biblia ortodoxă, bibliotecă ortodoxă (acatiste, tropare, viețile sfinților, proloage, predici, tâlcuiri, filocalia etc.)

Spațiu de tranzit pentru ucraineni la Casa Tineretului

Spațiu de tranzit pentru ucraineni la Casa Tineretului

Detalii stire

Categorie
Stiri social
Modificat
acum 2 ani si 2 luni
Vizualizari
419

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Pe final de săptămână, în Timișoara se amenajează un spațiu de cazare pentru refugiații ucraineni aflați în tranzit. Spațiul se află la demisolul Casei Tineretului, creat în urma închiderii centrului de vaccinare, și este dotat cu 21 de paturi și saltele, cu posibilitate de suplimentare, două băi, mașină de spălat și uscător de haine, zonă de servit masa, zonă de joacă pentru copii și o zonă de infrastructură IT (computere conectate la internet și imprimante).

Acest spațiu le este dedicat refugiaților ucraineni care au nevoie de cazare pe termen scurt (de la una până la trei zile) în perioada de tranzit.

De amenajarea centrului se ocupă personalul și voluntarii internaționali ai Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), cu suportul Universității de Vest din Timișoara, care a donat paturi și saltele, iar administrarea se va face în colaborare cu Liga Studenților din Facultatea de Automatică și Calculatoare (Liga AC) și Organizația Studenților din Universitatea de Vest din Timișoara (OSUT), cărora li se pot alătura și alte organizații de tineret din oraș.

În vederea asigurării obiectelor și produselor necesare persoanelor aflate în tranzit, facem apel la structuri care se ocupă deja de colectarea și selectarea donațiilor, care pot ajuta cu: produse de igienă personală (inclusiv prosoape), jucării și cărți de colorat pentru copii, produse de menaj și uz casnic, precum și cu obiecte specifice: bidoane cu apă, paturi pentru bebeluși (3-4 bucăți), o masă de schimbat scutece, un uscător de păr, un uscător de haine, camere web și căști cu microfon (pentru desktopuri).

Pentru donații, numărul de telefon este 0371.000.375. Cei interesați să ajute cu donații sunt rugați să contacteze în avans FITT la acest număr de telefon, pentru a evita surplusul de produse.


*****

Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT) este o organizație neguvernamentală (structură federativă) înființată în baza Decretului Lege nr.150/1990, cu o activitate neîntreruptă din anul 1990. FITT se ghidează după valorile Consiliului Europei (CoE), iar în anul 2016 a făcut din Casa Tineretului din Timișoara primul (și unicul, în continuare) deținător din România al Certificatului de Calitate pentru Centre de Tineret oferit de Consiliul Europei, deținându-l în continuare până în anul 2023.

FITT este membră în 6 platforme și rețele europene, ale căror scopuri variază de la spații pentru tineri, cetățenie activă, inovare socială, sector neguvernamental, cultură etc. și care au adus-o alături de alte 340 de organizații neguvernamentale și autorități publice din întreaga Europă. Pe lângă structurile europene la care a aderat de-a lungul vremii, FITT este membră a organelor supreme de conducere a două federații naționale: FNT și CTR, care au adus-o alături de 2 filiale ale unor organizații internaționale, 6 federații naționale și 20 de federații județene. Totodată, FITT este și membră a Asociației Timișoara 2021 – Capitală Europeană a Culturii, organizație neguvernamentală de utilitate publică ce a adus-o alături de alte 47 de organizații neguvernamentale și autorități publice din Timișoara.

Anunt Diamant Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat

Alexandru Mușătoiu Cabinet de Avocat Timișoara - Alexandru Mușătoiu este membru al Baroului Timiș. Cabinetul de avocat a fost fondat în anul 2006, poziționându-se în segmentul cu cei mai buni și serioși avocați din Timișoara.
https://musatoiu.com