Timisoara

Spectacol despre Novi Sad

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 4 luni
Vizualizari
305

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 10 martie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacol despre Novi Sad la Timișoara

Teatrul Maghiar de Stat „Csiky Gergely” Timișoara va găzdui sâmbătă, 10 martie, de la 19:00, un spectacol produs de Centrul Cultural Novi Sad și Teatar 34 Novi Sad (Serbia) - Naše mesto/Orașul nostru.
Creat după s-a anunțat că Novi Sad va fi Capitala Europeană a Culturii în 2021, spectacolul-colaj s-a născut din nevoia de a vorbi despre un loc care se șufocă din cauza multiplelor clișee și idei preconcepute despre Novi Sad. Este un spectacol bazat pe cercetarea textelor scrise despre Novi Sad, dar și a mentalității locale, a imaginii pe care o au locuitorii care (nu) se identifică cu orașul în care trăiesc. Ce înseamnă să fii din Novi Sad, oare porți o anumită răspundere, cât de deschiși sunt localnicii față de cei veniți din exterior, cum te poți acomoda acolo, ce comportamente sunt inacceptabile – totul prin ochii a doi tineri care s-au mutat de curând la Novi Sad.

Comedia vorbește, de fapt, și despre mândrie locală, ideile putând fi oricând transferate și în contextul orașului Timișoara, care pare a se confrunta cu aceleași mentalități. Regia este semnată de Bogdan Janković, iar din distribuție fac parte Nikolina Spasić și Milan Novaković, durata fiind de 70 minute.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta