Timisoara

Spectacol filantropic pentru sustinerea Clinicii Nera

Spectacol filantropic pentru susținerea Clinicii Nera

Detalii stire

Social links
Categorie
Stiri social
Modificat
acum 3 ani si 6 luni
Vizualizari
784

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

“LAZĂR SAU VREMEA DINTRE VALURI” - Spectacol filantropic pentru susținerea primei clinici de recuperare oncologică din România, Clinica Nera

Pe 30 Noiembrie 2015, de la orele 19.00, pe scena Teatrului Național din Timișoara se va juca piesa de teatru „Lazăr sau vremea dintre valuri”, un spectacol filantropic pentru susținerea primei clinici de recuperare oncologică din România, Clinica Nera.

Spectacolul este o producție a unei companii particulare din București ce reunește tineri actori care provin de la mai multe teatre din capitală, iar textul care stă la baza acestui spectacol este scris de către Dr. Pavel Chirilă, inițiatorul și fondatorul Clinicii Nera.

Regia este semnată de Ștefan Ruxanda, iar scenografia și costumele sunt realizate de Andrei Răduț și Roxana Dumitrache.

„Lazăr sau vremea dintre valuri” este o comedie tragică în care privitorul va recunoaște comportamentele caricaturizate ale demagogilor de azi și goliciunea care îi caracterizează. „Piesa face diferența dureroasă între mișcarea veșnic pe orizontală a ființei umane și jertfa celui care aspiră la nostalgia cerului.” Pavel Chirilă

......................................................................

Clinica Nera va fi prima clinică de recuperare oncologică din România care va avea ca prioritate tratamentul bolnavilor de cancer în stadii iniţiale (debutul bolii) precum și programe de depistarea precoce.

Clinica Nera este construită în Valea Nerei, într-o zonă nepoluată din judeţul Caraş Severin, localitatea Slatina Nera, comuna Sasca Montană de către Fundația Sf. Irina. (stadiul construcției se poate observa din fotografiile atașate).

În cadrul Clinicii Nera vor funcționa mai multe depatamente, între care: Psihoterapie, Dietoterapie, Fizioterapie și Kinetoterapie, Depistare Precoce precum și Departamenul de Cercetare Clinică.

Proiectul Nera a obţinut o finanţare de la Uniunea Europeană, în valoare de 70% din totalul costurilor de implementare a proiectului, cu condiţia ca restul de 30% să fie acoperit de Fundaţia „Sfânta Irina".

Acest proiect vine ca un răspuns la situația dramatică în care se găsește țara noastră: România este țara cu cea mai mare mortalitate prin cancer dintre toate ţările europene. Cancerul de plămân, col uterin şi creier are cea mai mare incidenţă în România, țară din care lipseşte cu desăvârşire un serviciu specializat în recuperare oncologică, iar depistarea precoce şi prevenţia sunt foarte puţin practicate şi ineficiente.

Toți banii strânși in urma acestui spectacol filantropic vor fi donați Clincii Nera.

Filtre stire

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta