Timisoara

Spectacolul Europa

Detalii spectacol

Telefon
0256228673
Social links
Categorie
Spectacole
Modificat
acum 5 luni si 2 saptamani
Vizualizari
754

Reprezentari

DataOraLocatie
Miercuri 30 martie 202219:30

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

EUROPA de/vonDavid Greig

Acțiunea spectacolului se petrece într-o gară situată într-un oraș de graniță a Europei de est. Un tren plin cu pasageri oprește în stație. Printre ei se află și Morrocco, un afacerist corupt care transportă clandestin votcă și doi refugiați – Sava și Katja – care își doresc să trăiască adăpostiți și în siguranță.

Adele este fascinată de libertatea refugiaților și năzuiește să scape de influența tatălui ei și să exploreze lumea la fel cei doi. Prin rotunjirea unei povești de dragoste, textul dramatic se construiește pe tragedia pierderii și a dorințelor neîmplinite, dar și pe devoalarea miturilor și a stereotipurilor care însoțesc imaginea refugiatului.

La David Greig, familia și apartenența sunt concepte care transcend pragmatismul avuției materiale și, prin urmare, pentru Sava și Katja, căminul reprezintă un loc spiritual de împlinire și de agonisire a unei înțelepciuni spirituale.

David Greig tratează tema complexă a granițelor fluide și a identităților schimbătoare, conferindu-i o calitate dramatică deosebit de convingătoare, folosindu-se de simbolul puternic al stației goale și a trenului care trece în viteză. Europa înfățișează oameni în mișcare, fizic și emoțional, unii dintre ei dureros ancorați de certitudinea trecutului, alții străduindu-se cu noi destinații și experiențe. O piese cu temă universală și cu accente intime.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta
Tip spectacol: Teatru