Timisoara

Spiritul de familie

Detalii spectacol

Categorie
Spectacole
Modificat
acum 2 ani si 6 luni
Vizualizari
629

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 5 februarie 201819:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare spectacol

Spectacolul Spiritul de Familie (Les Belles-Soeurs) este o piesă care aparține francezului Eric Assou, adusă pe scenele românești de către Radu Beligan.

Teatrul de Comedie a oferit primul spectacol, Celebrul 702 de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter, cu Radu Beligan în rolul principal, în ianuarie 1961. În 2011, urmează ca Sala Mare să poarte numele maestrului, odată cu aniversarea celor 50 de ani de activitate a teatrului. Pe această scenă, Radu Beligan a mai interpretat următoarele roluri: Gore – Şeful sectorului suflete de Alexandru Mirodan, regia Moni Ghelerter (1963), Beranger – Rinocerii de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu (1964), Ciriviş – Capul de răţoi de George Ciprian, regia David Esrig (1966), Chitlaru - Opinia Publică de Aurel Baranga, regia Mihai Berechet (1967), Ucigaş fără simbrie de Eugène Ionesco, regia Lucian Giurchescu (1968).

„Am avut fericirea ca, revenind după 40 de ani în teatrul pe care l-am înfiinţat, să descopăr actori tineri, talentaţi, cooperanţi, dornici să cunoască infinitele secrete ale unei meserii care nu se învaţă, ci se însuşeşte prin osmoză. Este meritul lor, este şi meritul Direcţiei, pentru standardele riguroase pe care le-a impus. Le mulţumesc pentru că mi-au prilejuit această coloborare fericită, această întâlnire rară, dintre trecut şi viitor, în slujba publicului, unicul şi eternul nostru stăpân.” - Radu Beligan

Opera Națională din Timișoara are onoarea de a vă invita să cunoașteți o lume decorată de către Puiu Antemir, completată de costumele scenografei Lia Manţoc și să vă bucurați de dansul personajelor pe muzica lui Răzvan Diaconu. În 5 februarie, timișorenii vor privi cum un grup de acotri talentați strălucesc în lumina unui regizor remarcabil. Spectacolul Spiritul de Familie (Les Belles-Soeurs) este o comedie cu un titlu ușor ironic, care promite multe zâmbete.

Filtre spectacol

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta