Timisoara

Spiritul olimpic i-a invaluit pe timisoreni

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 5 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
1658

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Dupa 11 ani, Timisoara a gazduit din nou o editie nationala a Crosului Olimpic. Evenimentul, organizat de Comitetul Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin filiala Timis a Academiei Olimpice, cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Timis, s-a petrecut astazi, in plin centrul orasului, pe un traseu ce a masurat 4,1 kilometri. Peste 400 de persoane au raspuns acestei provocari, adresate tuturor categoriilor de varsta, copii, tineri si varstnici. Galerie foto:
"Impreuna pentru o lume mai buna si mai pasnica", a fost mesajul pe care organizatorii l-au transmis tuturor participantilor. Acesta a capatat o dimensiune cu adevarat universala, in momentul in care a fost lansat catre cer, purtat de zeci de baloane umplute cu heliu - autentice misive pacifiste catre o lume care se confrunta cu prea multe si violente conflicte.
Fosta campioana olimpica la floreta, Laura Badea, le-a transmis apoi participantilor mesajul presedintelui CIO, Jacques Rogge, dupa care a dat startul intrecerii. Dupa nici jumatate de ora, Constantin Mineran avea sa treaca primul linia de sosire. L-au urmat Florentin Petrescu si Teodor Banda. La feminin, s-a impus Andra Ilie, in vreme ce Stefania Milu si Alexandra Cornea au completat podiumul. Eforturile lor au fost rasplatite la final nu doar cu aplauze, ci si cu premii (biciclete, rachete de tenis, seturi de badminton) si diplome semnate de fostele mari campioane de gimnastica Maria Olaru si Lavinia Milosovici.
De acelasi tratament s-au bucurat si cei mai tineri participanti - Paul Balanescu, Luca Dragu, Alexandru Savu, Maria Leca, Alexandra Dragan, Denisa Belici, respectiv cei mai varstinici dintre competitori - Gheorghe Gavriloaia, Ivan Todorov, Tiberiu Barbulescu, Lionora Sanda, Terike Wittman si Ecaterina Baranyi. De asemenea, un premiu special a fost acordat celei mai numeroase familii prezente in concurs. A existat si o tombola in care au fost oferite zece biciclete.
Toti cei care au participat la cros s-au ales cu cate un tricou, o diploma si o bentita, toate cu insemnele olimpice. Pana la momentul jurizarii, atmosfera a fost intretinuta de grupuri de dansatori, majorete si sportivi.
Crosul Olimpic a fos precedat de un cros al copiilor prescolari, care s-au intrecut pe o distanta de cateva sute de metri in Piata Operei. Galerie foto: