Timisoara

Spune NU plaselor din plastic!

Spune NU plaselor din plastic!

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
1103

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 13 decembrie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

SPUNE NU PLASELOR DIN PLASTIC”, CAMPANIE ECO LA IULIUS MALL TIMIȘOARA

IULIUS MALL TIMIȘOARA va găzdui sâmbătă, 13 decembrie 2014, cea de-a 10-a ediţie a campaniei „Spune NU plaselor din plastic”, organizată de ECO CLUB Timişoara. Scopul campaniei este descurajarea folosirii plaselor din plastic la cumpărături și de a susţine educația ecologică în rândul cetățenilor. Totodată, organizatorii doresc încurajarea integrării noţiunii de ecologie urbană în rândul cetăţenilor şi atragerea atenţiei asupra efectelor negative pe care le are plasticul asupra mediului înconjurător, asupra sănătăţii umane şi a beneficiilor pozitive în urma folosirii sacoşelor din material.

Toţi cei cu spirit eco sunt aşteptaţi sâmbătă, în intervalul orar 14.00 – 18.00, la food court-ul din IULIUS MALL, unde se vor distribui 400 de sacoșe din bumbac. Participarea se face pe baza unei plase din plastic uzată. Din anul 2006 şi până în prezent, ECO CLUB Timișoara a distribuit un număr de peste 5.000 de sacoșe sub diverse colaborări, campanii ecologice și acțiuni de parteneriat. Campania va avea loc şi la IULIUS MALL CLUJ-NAPOCA.

Plasticul a devenit o adevărată ameninţare pentru mediu, în condiţiile dezvoltării societăţilor de consum şi a creşterii cantităţii de plastic consumată de cetăţenii globului. Acest consum nu este coroborat cu un sistem eficient de reciclare a produselor din plastic, în special al pungilor utilizate. Acestea au devenit o adevărată ameninţare, care poate fi combătută printr-o educare a cetăţenilor cu privire la modalităţi de reciclare şi reutilizare a pungilor pentru a proteja natura înconjurătoare, dar şi o informare asupra alternativelor existente.