Timisoara

SRPAC a participat la Noaptea Cercetatorilor Europeni by Nokia

SRPAC a participat la Noaptea Cercetatorilor Europeni by Nokia

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 3 ani si 1 luna
Vizualizari
426

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Societatea Română pentru Astronomie Culturală (SRPAC) www.astronomieculturala.ro a participat la Noaptea Cercetatorilor Europeni by Nokia. Produsul prezentat constă dintr-un planetariu virtual bazat pe tehnologia realității augmentate ce permite identificarea obiectelor stelare cu ajutorul unui telefon mobil și al unui dispozitiv de vizualizare.

Cerințele tehnice precum și o listă cu telefoanele mobil ce pot fi folosite sunt disponibile pe site-ul https://universe2go.com/. Aplicația este dezvoltată de programatori din Germania și este vândută de firma Omegon, traducerea textului și vocea în limba română fiind asigurată de SRPAC.

Beneficiile includ posibilitatea de a identifica stelele și planete pe bolta cerească, de-a asculta povești despre mitologia constelațiilor spre care privim cu dispozitivul, de-a ne testa cunoștințele despre bolta cerească, de-a identifica stația spațială internațională, de-a explora de aproape planetele sistemului solar și de a vedea suprafața lor. Chiar dacă e înnorat sau ne aflăm într-o clădire, putem privi cerul ca și cum ne-am afla sub bolta cerească.

Bineințeles, sub cerul înstelat putem privi prin dispozitiv stelele si planetele reale peste care sunt suprapuse desenele constelatiilor și numele acestora. În plus, vom putea identifica nebuloase, galaxii și roiuri de stele și vom putea vedea planetele Uranus și Neptun, toate acestea fiind invizibile ochiului liber. Toate textele au fost traduse, aplicația reprezentând primul program de mobil pentru explorarea cerului cu text și sunet integral în limba română.

Aplicația este ideală pentru copii și pentru pasionații ce doresc să învețe cerul putând fi folosită atât în scop educativ cât și recreativ.