Timisoara

Start lansat pentru atletii timisoreni

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 9 ani si 6 luni
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
530

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Prima competitie atletica a anului i-a adus Adelinei Pastor doua succese scontate, in probele de viteza, care ar putea-o propulsa anul viitor la Jocurile Olimpice de la Londra. Eleva antrenorului emerit Ioan Damaschin a castigat cursele de 200 si 400 metri in Grand Prix-ul desfasurat in weekend la Bucuresti.
Desi are doar 18 ani, adica este inca junioara, cea mai buna sportiva a judetului Timis in ultimii doi ani a intrat in competitie cu senioarele, reusind sa se impuna destul de clar in fata mult mai experimentatelor sale adversare. De pilda, cursa de 400 metri a castigat-o cu un avans de peste o secunda (56.03). Ceva mai tarziu, atleta legitimata la LPS Banatul sarbatorea un al doilea succes, in proba de 200 m, unde a fost cronometrata cu timpul de 25.28 secunde, stabilind astfel un nou record personal pentru competitiile indoor.
In afara Adelinei Pastor, alti doi atleti timisoreni au urcat pe podium in Grand Prix-ul seniorilor. David Banda a ocupat locul trei in finala de la 800 m (1:57.20), proba in care Andrei Barbut s-a clasat al patrulea, iar Cosmin Dumitrache a cucerit bronzul la 60m garduri (8.46). Rezultate notabile au obtinut si Sorin Vatamanu - locul 5 la 200 m si locul 8 la 400m, Larisa Gancea - locul 8 la 800m, Iosif Grunwald - locul 10 la 200m.
Urmatoarea etapa de Grand Prix in sala este programata chiar la sfarsitul acestei saptamani, tot in cadrul complexului "Lia Manoliu" din Bucuresti.