Timisoara

Stefan Hrusca, magul colindelor, concerteaza la Opera din Timisoara

Detalii stire

Categorie
Stiri divertisment
Modificat
acum 6 ani si 2 luni
Vizualizari
996

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Linu-i lin și sărbătorile vin cu preaplin în suflete când cele mai curate, adevărate și străvechi colinde le întâmpină. Pentru a le vesti cum se cuvine, Magul colindelor a pornit, ca în fiecare an, la drum. În periplul său prin mai mult de 20 de orașe, Ștefan Hrușcă va ajunge la Timișoara joi, 18 decembrie 2014, iar gazda concertului său de colinde va fi, de la ora 20, Opera Națională Română.

Dascălul de colinde, cum l-a numit poetul George Țărnea, evocă an de an miracolul naşterii Mântuitorului aducând în inimi lumina speranţei şi credinţa în datini. Antidot la colindele cântate oriunde şi oricum în acest decembrie debordând din difuzoare în magazine, taxiuri, pe străzi şi-n alt orice loc, duioasele vești-poveşti cu iesle, Pruncul Sfânt, colăcuţi, minuni şi flori dalbe, cântate curat, ca-n vremile de demult, de Ştefan Hruşcă îmbracă sufletele în sărbătoare.
Din repertoriul celui care colindă, precum Magii cu darurile, nu vor lipsi cântece îndrăgite precum Florile Dalbe, Trei Păstori, Afară Ninge Linistit, Linu-i Lin, Sfântă-i Sara de Crăciun și Rugă pentru Părinți. ”Surprizele nu pot fi dezvăluite, însă concertul va fi diferit față de cele de până acum”, promit organizatorii evenimentului. “Este cel mai frumos obicei creștinesc și românesc - de a merge să urezi de bine, pentru sărbători, celor dragi. Faceți asta și o să vă simțiți mult mai bine sufletește Eu nu doar cânt, eu simt fiecare colind” susține artistul.

Biletele pentru concertul lui
Ştefan Hruşcă la Timișoara costă, în funcție de loc, între 60 și 100 de lei și s-au pus în vânzare la Agenția Operei. Ştefan Hruşcă s-a născut în 8 decembrie 1957, la Ieud, în inima Maramureşului, și este unul dintre cei mai renumiți interpreți de muzică folk, cunoscut publicului din România mai ales pentru colindele sale. A debutat în 1981, la Cenaclul Flacăra. Până în 1984, acesta a susţinut peste o mie de spectacole împreună cu cenaclul. În 1991, s-a stabilit în Toronto, Canada, însă a revenit în fiecare an în țară, iar colindele sale, cântate cu mare grijă pentru filonul autentic, străvechi, luminează sărbătorile a mii și mii de români.