Timisoara

Stiai ca modelul masinii tale iti dezvaluie personalitatea?

Detalii stire

Categorie
Stiri auto / moto
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
985

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

La fel ca si vestimentatia, accesoriile si gadget-urile cu care iesim in lume zi de zi, masina face parte din arsenalul imaginii noastre exterioare, care ne aseaza pe o anumita pozitie in ierarhia sociala. Dincolo de functia practica a masinii ne orientam adeseori inconstient, spre acel model care vine in completarea caracterului si trasaturilor noastre de personalitate. De asemenea, autoturismul este unul dintre cele mai importante puncte de reper in ceea ce priveste puterea financiara si statutul social al posesorului. Nenumarate studii au fost derulate in acest sens, pentru a gasi asocierea dintre personalitatea individului si rolul sau in societate, respectiv modelul masinii detinute.

S-a ajuns la conculzia ca, preferinta pentru o anumita marca de masini, dimensiune sau culoare, deriva din nivelul de influenta pe care dorim sa-l avem asupra celorlalti, temperamentul nostru, dar si tendinta catre introversiune, timidate sau efervescenta si expansivitate in comportament.

Sa vedem, in continuare, o sumarizare a trasaturilor de personalitate dezvaluite de masina detinuta:

Masina de dimensiuni mici


Femeile se orienteaza, cu precadere, spre o masina de dimensiuni mai mici deoarece este usor de condus si parcat. Simtul practic este foarte dezvoltat la aceste persoane, dorinta de a fi in centrul atentiei sau de a epata fiind undeva in plan secundar. Eficienta si simtul datoriei stau la baza personalitatii posesorilor de masini mici, care vad autoturismul precum un bun practic si nu un mijloc de a-si exercita autoritatea.

Masini de teren sau SUV


O persoana care conduce un SUV are inclinatie spre aventura si explorarea diversitatii ce ne inconjoara. La originile sale, masina de teren, dupa cum ii spune si numele, a fost folosita in expeditii prin natura, calatorii lungi dar si in fortele armate, urmand ca destul de recent sa fie adaptata si pentru oras. Asadar, persoanele care aleg acest tip de masina sunt atrase de necunoscut, dorind sa ajunga in locuri mai putin accesibile, indiferent de conditiile dificile care se interpun. Intra pe Anvelope OFERTE si pregateste-ti masina de teren pentru o noua aventura plina de suspans!

Masina sport

Clasa sport se diferentiaza de restul masinilor prin viteaza mare la care poate ajunge. De aici deducem faptul ca posesorii acestui tip de masini sunt in cautare de putere si control, fiind mari iubitori ai adrenalinei si senzatiilor tari. Masinile sport sunt in general masini extravagante, care se fac cu usurinta remarcate in orice context, ceea ce dezvaluie dorinta posesorului de a epata, de a fi in atentia celorlalti. Acest fapt poate masca o lacuna in stima de sine, ce se doreste a fi mascata prin exteriorul stralucitor, sau pur si simplu poate sa indeplineasca nevoia posesorului de a trai la cote maxime.

Masina de lux

Masina de lux este corelata in mod direct cu succesul in cariera si prosperitatea financiara. Soferii acestor masini fac parte din grupul oamenilor cu pozitii respectabile in societate, care pun pret pe eticheta si statut. Aceste persoane tind sa munceasca foarte mult fiind mereu orientati catre crestere si profit. In multe cazuri, posesorul unei masini de lux, pe care o foloseste in context profesional, are si o masina sport cu care se relaxeaza in timpul liber.Asadar, sa ne privim cu atentie masina si sa vedem ce dezvaluie despre noi. Chiar daca bugetul si conjunctura ne-a limitat in alegerea unui anumit model, cu siguranta el reflecta foarte multe despre credintele si valorile noastre din momentul actual. Apoi sa facem o mica comparatie intre real si ideal, gandindu-ne la masina pe care ne-o dorim. E foarte accesibil sa ne cunoastem putin mai bine pe noi dar si pe cei din jur, deoarece gasim repere din personalitatea noastra in toate persoanele cu care interactionam, lucrurile pe care le detinem dar si in obiceiurile pe care le derulam zi de zi.


Sursa imagini: