Timisoara

Anunt Diamant Brol Medical Center

Brol Medical Center este o clinica privata situata in centrul orasului Timisoara cu o experienta de peste 21 ani in chirurgia estetica, infiintata in 1996.
https://www.brol.ro

Stilul minimalist de lux - un paradox sau esența rafinamentului?

Stilul minimalist de lux - un paradox sau esența rafinamentului?

Detalii stire

Categorie
Stiri casa si gradina
Modificat
acum 11 luni si 1 saptamana
Apartine de
SEO Cupcake
Vizualizari
561

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Minimalismul reprezintă un stil de viață, a cărui filozofie este reprezentată de bine-cunoscuta sintagmă „Less is more”. În industria designului interior, acesta s-a impus ca reacție împotriva aglomerării de obiecte, texturi și culori, promovând ideea simplității, dar și pe cea a necesității și funcționalității elementelor folosite. Contrar credinței anterioare, conform căreia luxul este conferit de opulență, minimalismul reprezintă contraargumentul perfect, care reușește să transmită această stare de rafinament și eleganță tocmai prin tușe ale simplității ce se află în armonie totală.

Iată cum să obții un stil minimalist de lux pentru casa ta în 3 pași

  • Alege paleta de culori potrivită

Stilul minimalist este conturat de nuanțe neutre, precum alb, bej, gri sau negru, ce oferă unitate, un aspect curat și sentimentul de relaxare. La aceste nuanțe predominant neutre se pot adăuga și accente de culoare mai puternice, iar roșul, albastrul, verdele sau oranjul se regăsesc printre cele mai populare opțiuni. Pentru a da impresia unei camere mai luminoase și spațioase, este recomandat ca pereții să fie albi, iar pentru că aceasta este o nuanță capricioasă, ai nevoie de cele mai calitative produse! În acest sens, Benjaminmoore.ro îți pune la dispoziție o gamă largă de vopsea pentru interior la un nivel calitativ superior, care întrunește chiar și cele mai exigente așteptări! Intră pe site și vezi aici vopseaua lavabilă premium ce oferă uniformizare și acoperire excelentă, dar și rezistență sporită la uzură și intemperii, fie că alegi varianta cu finish lucios, fie că optezi pentru cea mată!

  • Asigură-i locuinței tale multă lumină

De multe ori, stilul minimalist este considerat a fi impersonal, rece, monoton și chiar lipsit de personalitate, însă o metodă prin care poți aduce căldură și confort locuinței tale este reprezentată de existența unei cantități cât mai mari de lumină. Designerii de interior recomandă atât lumina naturală, prin optarea pentru ferestre mari, cât și existența luminii artificiale, redată de o varietate de corpuri de iluminat aflate în concordanță cu restul elementelor decorative. Acest truc îți va transforma casa într-un spațiu mult mai prietenos, cald și primitor, dar, în același timp, va oferi și iluzia unor camere mai mari, punând totodată în evidență piesele de mobilier și decorațiunile folosite.

  • Optează pentru piese de mobilier multifuncționale, în linii simple și geometrice

Deoarece minimalismul pune accent pe utilizarea spațiului din casă într-un mod cât mai eficient cu putință, astfel încât să fie evitată supraaglomerarea, este indicat să se folosească piese de mobilier multifuncționale. Pe piață se găsesc o multitudine de astfel de piese, precum mesele pliante sau rabatabile, care se pot transforma din măsuțe mici de cafea în mese mari de dining, canapele extensibile, paturi rabatabile sau paturi cu ladă, în care pot fi depozitate diverse articole. Pe lângă caracterul multifuncțional, mobilierul trebuie să respecte principiile minimaliste, să fie în ton cu restul elementelor și să fie conturat prin linii simple, geometrice. Unele dintre cele mai populare materiale sunt cele naturale: lemnul, pielea sau oțelul.

Deși este un stil de design interior care se bucură de tot mai multă popularitate, cu siguranță minimalismul nu este unul potrivit pentru toate categoriile de oameni, în special pentru cei cărora le place să colecționeze obiecte și amintiri, să facă din casa lor un adevărat muzeu al sentimentelor și trăirilor lor. Cu toate acestea, rămâne varianta perfectă pentru cei care vor să se bucure de o locuință spațioasă, luminoasă, simplă, elegantă și rafinată, care, la finalul unei zile grele și agitate, să le ofere sentimentul de liniște și relaxare.

Sursă foto: unsplash.com