Timisoara

STRUGURII sunt ”vedetele” toamnei!

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 6 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1043

Voteaza & Distribuie

Prezentare

STRUGURII sunt ”vedetele” toamnei!

Ce ar trebui să se găseasca din abundență în alimentația noastră, în special în această perioadă a anului? Fără îndoială, cât mai multe legume si fructe! Proprietăți inegalabile se ascund în spatele gustului bogat si răcoritor, dar și în culoarea lor proaspătă, adevărate delicii ale naturii.

O dietă sănătoasă este una cât mai colorată, fiecare dintre principalele legume și fructe din farfuria noastră având anumite proprietăți, în funcție de culoare: verde, galbenă, portocalie, albă sau roșie…

Legumele și fructele roșii au un conținut mare de licopen (substanță cu efecte antitumorale) și antociani, consumul de legume si fructe de culoare roșie diminuează riscul bolilor de inimă, întăresc vasele sanguine, scad riscul de accident vascular cerebral sau de cancer, în special cel de prostata sau de colon. Mereu să aveți în dietă merișoare, struguri roșii, pepene, portocale roșii, mere roșii, zmeură, rodii, capșuni, roșii, ridichi, ceapă roșie, gogoșari sau ardei, fasole sau sfecla roșie, toate gustoase și mai ales, benefice stării de bine și sănătate!

Să vă bucurați gustul și starea de bine cu strugrii de toamnă roșii! Aceștia au un număr impresionant de beneficii pentru sănătate, printre care şi unele mai puţin cunoscute, iar consumul lor în această perioadă este cea mai inspirată alegere. Dieteticienii recomandă consumul de struguri și pentru că aceștia conțin resveratrol în coajă, component responsabil pentru sănătatea inimii, antioxidantul cunoscut în prevenția mai multor boli cronice. Strugurii conţin şi alți antioxidanţi puternici, cunoscuţi sub denumirea de polifenoli, care pot încetini procesele degenerative, fiind printre cei mai vestiți anti-aging fitonutrienți, revitalizanți la nivelul întregului organism.

În afară de aceasta, strugurii roșii conțin și vitamina C, vitamina A, o cantitate mare de potasiu, mangan, fier, acid folic, calciu, vitamina B6, zinc si cupru. Realitatea este că nu prea ne putem imagina cât de multe ne poate oferi acest fruct, nu degeaba este denumit ”vedeta toamnei”. Strugurii conțin și vitamine din grupul B, care ajută la buna funcționare a mușchilor și a sistemului nervos, acest fruct reprezintă și o importantă sursă de energie, datorita continutului ridicat de zahăr. Prin urmare, pot fi de bun folos pentru copii si pesoanele care au parte de multă activitate fizică.

Dați o fugă în piață și cumpărați strugurii roșii, întreaga familie va fi bucuroasă și răsfățată cu gustul și proprietățile excelente pentru sănătate!


Autor