Timisoara

Studenții UPT dezvoltă aplicații pentru mobil. Vezi ce premii au câștigat

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 10 luni
Vizualizari
323

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Studenții UPT dezvoltă aplicații pentru mobil. Vezi ce premii au câștigat

SCMUPT (Sesiunea de comunicări pentru aplicații mobile din UPT, ediția a 6-a) este o competiție în creștere, dedicată aplicațiilor mobile, și a fost concepută pentru studenții de la calculatoare (CTI) din cadrul Universității Politehnica Timișoara. Se organizează anual în sesiunea de iarnă, în decursul lunii ianuarie, și își propune ca țintă mult mai largă să crească și să-i atragă pe tinerii pasionați de programarea mobile, atât din Timișoara, cât și la nivel național.
Competiția nu caută să impună un anumit nivel de dificultate sau complexitate al proiectelor, ci cauta idei valoroase. Anul acesta, competiția a fost organizată pe două secțiuni, având criterii de jurizare și clasamente diferite: Utility & Lifestyle Apps și Entertainment Apps.
Pentru ediția 2018, studenții de la Universitatea Politehnica Timișoara au dezvoltat 40 de proiecte, dintre care 19 au fost selectate pentru a fi prezentate în fața unui juriu de specialitate format din antreprenori și specialiști în domeniu programării de aplicații mobile. Jurizarea a avut loc în seara zilei de 29 ianuarie, la Startup Hub, unul dintre partenerii evenimentului, alături de Timișoara Mobile Development Group, Banat IT Association și ARIES-TM.
Câștigătorii celor două secțiuni au fost următorii:
- Utility & Lifestyle Apps
1. Zoran Zomboraț, Raul-Marin Stoin - File Sharing
2. Alexandru Marinescu, Amelia Munteanu - High Android Benchmark
3. Aleksandar Noveski - Site Visitor
- Entertainment Apps
1. Andrei Heidelbacher - Algoventure
2. Darian Velciov - Arcade Meltdown
3. Gyorgy Kolumban, Zsofia Ulkei - Creepy Paint.
Locurile 1 de la fiecare secțiune au fost recompensate cu câte un bilet de intrare la Mobile World Congress (în valoare de 800 de euro fiecare), cel mai important eveniment în domeniul Mobile, care va avea loc la sfârșitul lunii februarie, la Barcelona. Premiile au fost oferite de ARIES-TM.
Juriul a apreciat ediția din acest an ca fiind cea mai reușită de până acum, iar proiectele realizate de studenți reprezintă un prim pas către un viitor StartUp. De altfel, într-o etapă viitoare vor fi selectate 5 - 10 proiecte cu potențial de business, dintre cele prezentate, pentru a fi dezvoltate.