Timisoara

Studenții UPT îmbină tradiția cu tehnologia: ouă de Paști printate 3D

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 4 ani si 5 luni
Vizualizari
374

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Studenții UPT îmbină tradiția cu tehnologia: ouă de Paști printate 3D

Într-o instituție cu tradiție de aproape un secol, cum este Universitatea Politehnica Timișoara, nu au cum să lipsească... tradițiile. Iar studenții au ținut să respecte obiceiurile de Paști în felul lor.
Un grup de studenți de la Facultatea de Automatică și Calculatoare a UPT a dorit să arate, într-un mod non-conformist, că tradițiile și tehnologia pot face casă bună împreună. Ideea de la care au pornit a fost încondeierea ouălor de Paști. Dar studenții au dorit să arate că se poate face și altfel, folosind tehnologia de ultimă oră.
Pentru a-și duce la capăt ideea, l-au contactat pe Călin Brandabur, manager al companiei Symme 3D din Timișoara, un vechi partener care a mai susținut și susține în continuare diverse proiecte atât ale studenților, cât și ale UPT. Firma menționată, una dintre cele mai cunoscute în domeniul printării tridimensionale, a marșat și la această idee a studenților, iar rezultatul a fost printarea 3D a ouălor de Paști.
Printarea unui astfel de ou durează câteva ore, dar rezultatul este spectaculos. Cu ocazia vizitei, studenții au putut afla și o serie de noutăți legate de acest proces tehnologic. Universitatea Politehnica Timișoara are încheiate o serie de parteneriate cu firme din Timișoara, unde studenții efectuează stagii de practică, dar în acest domeniu, al printării 3D, este o premieră.