Timisoara

Anunt Diamant Timisoreni.ro - publicitate online

Oferim publicitatea online prin intermediul site-urilor: timisoreni.ro, ​bucuresteni.ro, ​aradeni.ro, ​roportal.ro, ​clujeni.com, ​ghid-constructii.ro etc, medicina-umana.ro si constanteni.ro suport clientului pentru o promovare de calitatea in mediul online.
https://www.timisoreni.ro/site/publicitate/

Studentii Politehnicii din Timisoara contribuie la realizarea masinii viitorului

Detalii stire

Categorie
Stiri educatie
Modificat
acum 9 ani si 11 luni
Vizualizari
814

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Studenții Politehnicii din Timișoara contribuie la realizarea mașinii viitorului

Zece echipe, formate din câte cinci studenți, au muncit timp de patru luni la proiectarea și construcția unor mașini care se parchează singure.
Competiția ”InGENIOUSly Continental” a fost organizată de compania Continental, care a pus la dispoziția echipelor câte 500 de euro pentru piese, dar și un laborator dotat cu aparatura necesară pentru dezvoltarea proiectelor.
Opt din cele zece echipe înscrise inițial în proiect s-au aliniat ieri, 18 iunie 2015, la startul competiției care a inclus trei probe: două de parcare în mod autonom într-un spațiu delimitat și ieșire printr-un spațiu indicat sau detectat de senzorii mașinii și o a treia probă „supriză” în cadrul căreia concurenții au impresionat juriul. Unele echipe și-au prezentat proiectul, altele au transformat mașina în diverse dispozitive, iar una dintre mașinuțe a dansat.
La finalul celor trei ore de demonstrații, câștigătoare a fost desemnată echipa cu numărul 5, formată din Bianca Dumitrescu, Sergiu Oprea, Florin Popescu, Alexandru Plamada și Cosmin Udrescu.
Echipele au fost formate aleatoriu din studenți de la software, hardware, mecanică dar și de la managementul calității și au fost coordonate atât de profesori ai Politehnicii Timișoara, cât și de mentori din cadrul companiei Continental.

„Universitatea Politehnica Timișoara a încurajat întotdeauna competiția între studenți întrucât aceasta duce la creșterea nivelului de pregătire practică a studenților noștri. Ei beneficiază de tot sprijinul corpului profesoral în pregătirea pentru viitoarea carieră, iar astfel de concursuri le stimulează partea creativă și îi țin motivați. I-am văzut și astăzi când și-au prezentat proiectele în fața unuia dintre cei mai mari angajatori, Continental, companie care este de altfel, de mulți ani, partenerul Universității Politehnica Timișoara. Sunt convins că toți participanții, nu doar câștigătorii, vor performa în cariera pentru care se pregătesc“, a declarat rectorul Universității Politehnica Timișoara, prof.univ.dr.ing. Viorel-Aurel Șerban.
La rândul său, Dr. Christian von Albrichsfeld, CEO Continental Automotive România a declarat: „Universitatea Politehnica Timișoara este un partner strategic pentru Continental. Competițiile, ca cea de astăzi, Ingeniously Continental, dau studenților șansa de a lucra în echipă și de a învăța cum se gestionează un proiect. La ediția din acest an a competiției s-au înscris zece echipe a câte cinci studenți, care timp de câteva luni, au lucrat în echipă și au facut tot posibilul ca mașina lor să poată parca autonom cu ajutorul unei aplicații pe smartphone. Continental angajează în România în acest an peste 1000 de oameni, iar acești tineri talentați sunt dovada că echipa noastră poate crește în continuare”.
Competiția ”InGENIOUSly Continental” a ajuns anul acesta la cea de-a II-a ediție.

Anunt Diamant Claudia Nastacă

Claudia Nastacă - organizator de cursuri din Timisoara pentru copii, ateliere pentru copii