Timisoara

Sunt sigurantele automate o alternativa buna la cele clasice (fuzibile)?

Sunt sigurantele automate o alternativa buna la cele clasice (fuzibile)?

Detalii

Categorie
Stiri Tehnologie
Modificat
acum 1 an si 3 luni
Vizualizari
368

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Cel mai probabil este de prisos sa discutam despre importanta pe care o are instalatia electrica a unui imobil, in conditiile in care, in prezent suntem mai dependenti ca niciodata de electricitate. Pentru a putea vorbi despre o instalatie electrica de calitate, trebuie mai inainte de toate sa ne asiguram ca toate produsele ce intra in componenta acesteia sunt de o calitate exceptionala, de la conductori si aparataje, pana la sigurante. Avand in vedere faptul ca siguranta este un lucru pentru care ne preocupam indeosebi fiecare dintre noi atunci cand vorbim despre sistemul electric, vom aduce astazi in prim plan sigurantele automate, produse devenite un standard pretutindeni in lume. Sigurantele, indiferent de tipul lor sunt cele care previn supraincarcarea unui circuit electric prin intreruperea alimentarii cu energie electrica.

Nu gresim absolut deloc daca spunem faptul ca sigurantele automate sunt defapt urmasii clasicelor sigurante fuzibile (cele care se insurubeaza), pentru ca in prezent, rareori mai vedem aceste sigurante folosite. Sunt insa revolutionarele sigurante automate o alternativa buna la cele fuzibile sau nu? Haideti sa descoperim impreuna cateva lucruri interesante despre sigurantele automate, care le transforma intr-o alegere de top!

Sigurantele automate nu presupun inlocuirea unei componente

Unul dintre cele mai importante avantaje ale acestor sigurante reiese din faptul ca de indata ce si-au indeplinit rolul (acela de a intrerupe alimentarea cu energie electrica), acestea nu trebuie inlocuite, asa cum se intampla in situatia celor fuzibile. Desi acest lucru nu este unul neaparat costisitor, cel mai adesea nu este unul la indemana, mai ales daca nu ai sigurante de schimb. Asadar, putem spune ca sigurantele automate sunt superioare celor fuzibile din acest punct de vedere, chiar daca ambele pot proteja in mod eficient instalatia electrica de supraincarcari neasteptate.

Repornirea alimentarii cu curent se face mult mai simplu

Sigurantele automate insa mai prezinta un avantaj important, dar care de aceasta data are legatura cu repornirea rapida a alimentarii cu curent. In cazul sigurantelor automate, simpla ridicare a sigurantei "cazute", va reporni de indata alimentarea cu curent, lucru care din pacate nu se intampla si in cazul celor fuzibile, care trebuie inlocuite atunci cand are loc o supraincarcare a circuitului electric. In plus, utilizarea unor sigurante automate, implica riscuri pentru mult mai scazute pentru utilizator decat cele fuzibile, a caror utilizare necorespunzatoare se putea transforma intr-o tragedie.

Sigurantele automate ce "sar"sunt mult mai usor de identificat

O alta diferenta notabila intre cele doua tipuri de sigurante apare in momentul in care acestea isi indeplinesc rolul si anume acela de a proteja instalatia electrica de supraincarcari. Sigurantele automate ce vor sari vor fi foarte usor de identificat, in timp ce, cele fuzibile trebuie verificate pe rand pentru a ajunge la cea pe care va trebui sa o si inlocuiesti. Chiar daca este o simpla chestiune de confort in cele din urma, cu certitudine sigurantele automate fac parte din noul standard in materie de siguranta, atat pentru integirtatea instalatiei electrice, cat si pentru siguranta fiecaruia dintre noi.

Chiar daca ambele tipuri de sigurante reprezinta alegeri potrivite, cert este faptul ca sigurantele automate sunt destinate tuturor celor care pun pret pe functionalitate si confort, pe laga faptul ca ele reprezinta un standard pentru orice tip de locuinta.