Timisoara

Superhombre

Superhombre

Detalii film

Social links
Categorie
Filme la cinematografe
Modificat
acum 2 luni si 1 saptamana
Vizualizari
51

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 28 ianuarie 202320:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare film

Se împlinesc trei ani de la lansarea documentarului „Superhombre”, despre alpinistul timișorean Horia Colibăşanu, în cele trei ipostaze ale sale pe care încearcă să le țină în echilibru: alpinist de top, soţ şi tată a doi copii şi medic stomatolog. Sâmbătă, 28 ianuarie, ora 20, la exact trei ani de la prima proiecție la cinema, vă invităm la Cinema Victoria din Timișoara la (re)vizionarea filmului și o discuție cu Horia Colibășanu și cu regizorii Mircea Gherase și Lucian Mircu.
În perioada 2016-2018 au fost documentate și filmate îndeaproape trei dintre expedițiile lui Horia Colibășanu în Himalaya și viața lui între expediții. În 2016, directorul de imagine şi co-regizorul filmului, Mircea Gherase, a filmat ascensiunea alpinistului timișorean pe muntele Manaslu, din Nepal, până la 6.000 de metri altitudine.
Iar în 2017, Horia Colibășanu devenea primul român care urca pe Everest fără oxigen suplimentar, filmându-și singur reușita până la 8.848 de metri.
Românul cu cele mai mari performanţe în alpinismul de altitudine, cu nouă „optmiari” (vârfuri peste 8.000 de metri) urcați, Horia Colibășanu a stabilit șase premiere românești, începând cu K2, supranumit „muntele alpiniștilor”, în 2004.
Filmul independent produs la Timișoara a fost nominalizat la Premiile Gopo pentru Cel mai bun documentar în 2021. Cu: Andreea Colibășanu, Horia Colibășanu, Mihnea Colibășanu, Ștefan Colibășanu, Peter Hamor, Inaki Ochoa de Olza. Editat de Gabi Basalici și Ciprian Cimpoi. Muzica: Tibor Cári.
Distribuitor: Domestic Film
Cu susținerea: Vitas Romania, Kathrein, Haufe Group, Ness Digital Engineering Timisoara, CS Alternative TM, Rock FM
Co-produs de Marele Ecran, Mircea Gherase PFA și Fundația PressOne

Filtre film

Perioada: Astazi, Saptamana curenta, Luna curenta