Timisoara

Support Art

Detalii festival

Categorie
Festivaluri
Modificat
acum 2 ani si 4 zile
Apartine de
Casa Artelor - Directia Judeteana pentru Cultura Timis
Vizualizari
1907

Reprezentari

DataOraLocatie
Luni 21 septembrie 2015 - Sambata 26 septembrie 2015

Voteaza & Distribuie

Prezentare festival

“Creativitatea este contagioasă, dă-o mai departe. ” – Albert Einstein
In cadrul acestui eveniment încurajăm participanţi talentaţi şi pricepuţi din toate domeniile, cu atât mai mult cu cât pasiunea/arta lor nu este şi profesia/ocupaţia de baza, ci un hobby îndeplinit cu drag.
Iubitorii de muzică, pictură, manufactură, fotografie, modelaj, micii artizani din toate domeniile, işi găsesc o modalitate de a se exprima printr-o categorie a artei, oricât de amatoricească ar fi sau s-ar numi ea.
De multe ori izvorâte şi rămase într-un mediu privat şi restrâns, aceste pasiuni creative şi rezultatul lor nu văd prea des lumina unui public larg, a prietenilor, colegilor sau amatorilor cu pasiuni comune.
Al doilea proiect al Support-Art – Festivalul 2015 (între 21 si 26septembrie) – vine în întampinarea prietenilor creativi prin asigurarea unui mediu de expunere, un cadru informal şi prietenos în care participanţii artişti amatori şi invitaţii lor pot sărbatori împreună bucuria împărtăsirii frumosului.
Participarea şi prezenţa la festival vor fi gratuite. În cadrul acestui festival nu vor fi invitaţi, ci participanţi, fiecare implicându-se în organizarea propriilor evenimente.
Spaţiile în care se va desfăşura festivalul sunt cele de la AMBASADA, Strada Anton Seiller nr. 2.


In 23 septembrie, ora 20, va avea loc in cadrul evenimentelor sustinute de Support-Art la AMBASADA, la un spectacol de dans traditional Odissi.

Evenimentul va fi onorat de prezenta online a binecunoscutei artiste de talie internationala originara din India, Reela Hota. Aceasta va sustine un discurs despre istoria dansului Odissi.

Acest spectacol este unul de congurenta a doua mari culturi. A celei Indiene, prin coregrafia Odisii realizata de Reela Hota si a celei Europene, prin muzica celor de la Thy Veils.

Titlul piesei Mountain and Cloud vine de la o expresie a maestrului zen Tozan, prin care el a exprimat textual “esenta”. Prin coregrafie se istoriseste povestea intregii creatii. Este infatisata Natura creatoare si creatia insasi.

Coregrafie: Reela Hota
Muzica: Thy Veils
Scenariu si dans: Antonia Rasovan

Sambata, 26 septembrie, ora 10:00 - Şcoala de circ din Timişoara
Ateliere de iniţiere în circ, atât pentru cei mici, cât şi pentru cei mari! Jongleria cu mingi, cercuri, diabolo, plus multe alte obiecte, împreună cu echilibrul pe cablu sau pe bilă sunt activităţi provocatoare şi creative, unde voia bună este garantată.

Sâmbăta, 26 septembrie 2015, ora 11:00 va avea loc atelierul de West Coast Swing începători
Atelierul va ține 4 ore:
- În primele 3 ore te vom iniția în bazele West Coast Swing-ului
- În ultima oră vom dansa, și ne vom distra împreună

În cadrul festivalului vom face și o scurtă prezentare a dansului Luni, 21 septembie. ora 21.

Filtre festival

Perioada: Astazi, Maine, Saptamana curenta, Luna curenta