Timisoara

Targul de chirii

Detalii stire

Categorie
Stiri afaceri - economie
Modificat
acum 5 luni si 3 saptamani
Vizualizari
1463

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Imobiliare.ro, principalul portal imobiliar din România, a deschis azi, 9 septembrie, Târgul de chirii, proiect care se va desfăşura exclusiv online în săptămâna 9 septembrie – 15 septembrie.

Oferta primei ediţii numără peste 9.300 de apartamente scoase la închiriat în 6 oraşe mari ale României, respectiv Bucureşti, Braşov, Cluj-Napoca, Constanţa, Timişoara şi Iaşi. Cu oferte care pornesc de la 400 de lei pe lună pentru o garsonieră din București, 150 de euro lunar pentru un apartament cu două camere din Timișoara, respectiv de la 200 de euro pe lună pentru un apartament cu trei camere din Brașov, organizatorii târgului își propun să atragă 100.000 de vizitatori.

Târgul de chirii poate fi accesat de către orice persoană aflată în căutarea unei oferte de închiriat la următoarea adresă: imobiliare.ro/inchirieri-apartamente

„Târgul de chirii aduce o serie de elemente inedite: căutarea locuinţelor se face în timp real, cu ajutorul unei hărţi interactive, unde sunt marcate zonele fierbinţi din fiecare oraș în parte, criteriul fiind preţul de pornire pentru ofertele disponibile. Avantajul conceptului este dublu: proprietarii beneficiază de un mod de promovare inedit cu o certă valoare adăugată, ceea ce le permite să obţină o expunere ridicată fără niciun cost suplimentar în perioada de maxim interes pentru acest segment, iar chiriaşii au acces facil la ofertele prezentate, indiferent de locul în care se află, singura condiţie pe care trebuie să o îndeplinească fiind conexiunea la internet. Ne așteptăm să avem 100.000 de vizitatori pe perioada târgului”, explică Adrian Erimescu, directorul general al Imobiliare.ro.

Cum arată oferta de chirii prezentă în Târgul de chirii

București: În Drumul Taberei, o garsonieră confort 3, cu o suprafață utilă de 15 metri pătrați, poate fi închiriată cu 400 de lei pe lună. Locuința este situată la primul etaj al unui bloc vechi cu patru nivele și se închiriază nemobilată. Pentru locuințe confort 1 sau 2, situate în cartierele „muncitorești” ale Capitalei, prețurile încep de la 150-160 de euro pe lună. În zona Moșilor, spre exemplu, o cameră cu baie proprie situată la demisolul unei vile construite în 2009 are un preț cerut de 150 de euro, pentru o suprafață de 20 de metri pătrați. În zona Rahova-Sebastian, o unitate locativă monocamerală nemobilată, de 35 de metri pătrați, poate fi închiriată cu 160 de euro pe lună.

În zona Vitan-Bârzești, în apropiere de hipermarketul Real, un apartament cu două camere, cu o suprafață de 48 de metri pătrați, are un preț cerut de 750 de lei pe lună. Locuința este amplasată la etajul al doilea al unui bloc cu opt nivele, construit în 1980, și este complet mobilată și utilată. În alte cartiere ale Capitalei, chiriile cerute de proprietari pornesc de la circa 200 de euro pe lună. Acesta este prețul solicitat, spre exemplu, pentru un apartament mobilat de 57 de metri pătrați din cartierul Crângași, dar și pentru o unitate locativă cu o suprafață similară, situată însă într-un bloc construit în anul 1928 din zona Piața Unirii, în apropiere de Centrul Vechi. Pe segmentul locuințelor cu trei camere, chiriile din București pornesc de la 200 de euro pe lună. Acesta este prețul cerut pentru un apartament de 70 de metri pătrați situat într-un bloc nou (construcție 2009) din zona Prelungirea Ghencea. Ceva mai mult – 230 de euro pe lună – solicită proprietarul unui imobil complet mobilat și utilat, cu o suprafață de 76 de metri pătrați, situat în cartierul Militari, zona Gorjului.

Timișoara: În orașul din vestul țării, cea mai mică chirie este de 400 de lei pe lună – acesta este prețul solicitat pentru o cameră situată la mansarda unei vile. Pentru o garsonieră propriu-zisă, prețurile încep de la 130 de euro pe lună. Atât cere proprietarul unei locuințe complet mobilate și utilate, cu o suprafață de 28 de metri pătrați, din zona Complex Studențesc.

Pentru două camere, prețurile pornesc de la 150 de euro pe lună. Pentru această sumă poate fi închiriat un apartament de 50 de metri pătrați, în zona Blașcovici, sau unul de 46 de metri pătrați, în zona Brâncoveanu.
Pe segmentul locuințelor tricamerale, chiriile încep de la 200 de euro pe lună. În acest buget pot fi găsite apartamente mobilate sau nemobilate în zone precum Take Ionescu, Girocului sau Dorobanților.

Brașov: În orașul de la poalele Tâmpei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 150 de euro pe lună. Atât cere, spre exemplu, proprietarul unei unități locative de 30 de metri pătrați din zona Astra. La prețuri similare pot fi găsite locuințe monocamerale în zonele 13 Decembrie, Schei, Griviței sau chiar aproape de centru.

Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cele mai mici prețuri se situează în jurul valorii de 180-190 de euro. Cu atât poate fi închiriată o locuință veche în zona Centrul Civic, cu o suprafață de 45-48 de metri pătrați. La trei camere, chiriile solicitate de proprietari pornesc de la 200 de euro pe lună. În acest buget se încadrează un apartament de 78 de metri pătrați din Centrul Civic, dar și unul de 60 de metri pătrați, din cartierul Astra.
Constanta: În orașul de la malul mării, cele mai mici chirii pentru garsoniere se situează în jurul sumei de 150 de euro pe lună. Cu atât poate fi închiriată o locuință nemobilată, de 26 de metri pătrați, din zona Abator. Pentru o unitate locativă de 32 de metri pătrați, complet mobilată și utilată, din zona Poarta 6, proprietarul solicită 170 de euro pe lună.

La prețuri similare pot fi închiriate însă și locuințe de două camere în Constanța. Astfel, în zona centrală a orașului, un apartament de 48 de metri pătrați, complet mobilat și utilat, are un preț cerut de 160 de euro pe lună. Ceva mai mult – 180 de euro pe lună – solicită proprietarul unei unități locative de 50 de metri pătrați, din zona Șoseaua Mangaliei – Km 5.

Cu 150-200 de euro pe lună pot fi găsite și locuințe cu trei camere - chiar dacă majoritatea ofertelor pe acest segment depășesc pragul de 250 de euro pe lună. Spre exemplu, un apartament scos la închiriere de către proprietar, cu o suprafață de 80 de metri pătrați și situat în zona Faleză Nord, are un preț cerut de 150 de euro pe lună.

Cluj-Napoca: În capitala Transilvaniei, pretențiile proprietarilor de garsoniere încep de la 160-170 de euro pe lună. În acest buget se încadrează atât o locuință nou-construită de 45 de metri pătrați (zona Iris), cât și un apartament vechi, de circa 30 de metri pătrați, din zone precum Mărăști, Mănăștur sau Gheorgheni.

Și prețurile locuințelor cu două camere pornesc de la valori similare – 150-180 de euro pe lună. În zona Baciu, un apartament nou de 50 de metri pătrați, nemobilat, poate fi închiriat cu 150 de euro pe lună. Pentru aceeași suprafață utilă, proprietarul unui apartament dintr-o casă din zona Gruia solicită însă 180 de euro pe lună.
La trei camere, chiriile minime se situează în jurul a 200-210 euro pe lună. Cu atât poate fi închiriată o locuință tricamerală într-o zonă precum Mărăști sau Mănăștur. În localitatea Florești însă, un apartament nou-construit de 70 de metri pătrați are un preț cerut de 800 de lei pe lună.

Iași: În capitala Moldovei, chiriile pentru garsoniere pornesc de la 130-140 de euro pe lună. O unitate locativă de 28 de metri pătrați, situată în zona Alexandru cel Bun, are un preț cerut de 600 de lei pe lună. Pentru un apartament similar, dar nemobilat, din zona Gară, proprietarul solicită 10 de euro pe lună. Pe segmentul apartamentelor cu două camere, cel mai mic preț cerut este de 160 de euro pe lună; acesta este cazul unei locuințe de 60 de metri pătrați din zona Gară, ce se închiriază complet mobilată și utilată.

La locuințele tricamerale, chiriile pornesc de la 200-250 de euro pe lună. La limita minimă a acestui buget se situează un apartament cu trei camere din zona Dacia; acesta are o suprafață de 56 de metri pătrați, a fost construit în anul 1980 și se închiriază nemobilat.