Timisoara

Te-ai întrebat vreodată cum se aleg cei mai buni cărbuni pentru un grătar perfect? Iată și răspunsul!

Te-ai întrebat vreodată cum se aleg cei mai buni cărbuni pentru un grătar perfect? Iată și răspunsul!

Detalii stire

Categorie
Stiri diverse
Modificat
acum 2 ani si 8 luni
Apartine de
Eben Advertising
Vizualizari
445

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

Cine nu iubește un grătar făcut ca la carte? Ne place să ne delectăm cu aroma cărnii și a legumelor gătite impecabil pe grill, indiferent de sezon sau momentul zilei! Prin urmare, ghidați de experiența meșterilor Pefoc - firmă românească din Sibiu, cu peste două decenii de activitate în vânzarea și montajul profesional al unui univers întreg de șeminee, termofocare, sobe, coșuri de fum, dar și a renumitelor grătare Sibiu - îți vom prezenta câteva dintre aspectele esențiale, care te vor ajuta în pregătirea grătarului perfect.

De cele mai multe ori, când ne ocupăm de un grătar, nu acordăm prea mare atenție achiziționării cărbunelui, ci cumpărăm din cele mai accesibile locuri sau din primul magazin întâlnit în drumul nostru. Însă, dacă îți dorești să te bucuri de un grătar de calitate, aspectul cărbunilor poate juca un rol foarte important! Aceștia au capacitatea de a îmbogăți sau strica deopotrivă, acea aromă inconfundabilă a cărnii pe grătar.

Calitatea cărbunelui

Dacă vrem să ne bucurăm de calitatea unui cărbune bine ales pentru grătar, ne referim desigur, la toate felurile de cărbune din lemn, în special cei de esență tare, obținuți pe cale artificială prin ardere cu o cantitate redusă de oxigen, scoțând din calcul, huila sau mangalul, care sunt cărbuni de mină, deloc potriviți pentru grătar! Este de preferat utilizarea cărbunelui din lemn, ci nu lemnul propriu-zis, procesul de ardere fiind astfel, unui mult mai curat și mai uniform!

Totuși, dacă nu esti adeptul gătitului cu ajutorul cărbunilor, meșterii Pefoc dețin în oferta lor și o serie de grătare cu peleți, ideale pentru o ardere perfect ecologică.

Revenind la cărbuni, putem aminti o varietate de factori care contribuie la calitatea acestora, enumerându-i în continuare, doar pe cei mai importanți dintre ei:

Consistența - în cazul în care, în sacul de cărbuni, găsim mai mult praf decât cărbune, atunci, alegerea nu este cea mai potrivită. Praful nu are capacitate de ardere și nici nu va influența în mod pozitiv, calitatea preparatelor, așadar acesta devine inutil. Acordă atenție producătorilor ce comercializează o cantitate cât mai mare de cărbune întreg, într-un sac!

Dimensiunea - dacă dimensiunea cărbunilor din sac este una asemănătoare unui pumn, atunci, ai ales cărbunele ideal ce va putea fi folosit chiar și de mai multe ori, datorită faptului că nu se consumă rapid. Prin urmare, cei mai potriviți cărbuni sunt cei cu mărimi medii spre mari.

Greutatea - un cărbune de calitate poate fi recunoscut și după greutatea sa. De exemplu, un sac de 3kg de cărbuni premium, poate ocupa jumătate din spațiul unui sac cu o greutate identică, dar plin cu cărbune de calitate inferioară.

Prețul - este evident că nu poți beneficia de cei mai buni cărbuni, bucurându-te în același timp și de cel mai mic preț! Cu toate acestea, nu suntem absurzi, iar atunci când utilizăm grătare de grădină economice, fabricate din materiale clasice și cu un preț scazut, nu are sens să alocam mulți bani pe cărbuni.

Însă, dacă folosim un grătar premium precum un cuptor Big Green Egg cu grill, afumătoare și cupolă ceramică de tip kamado, disponibil și în magazinul on-line al meșterilor sibieni pefoc.ro, poți să fii sigur că investiția într-un cărbune de calitate superioară, va face cu adevărat diferența - mai ales prin satisfacția și cuvintele de laudă, primite de la cei care vor gusta din preparatele tale delicioase!

Anunt Diamant Euroinstal - Calea Aradului

Euroinstal Timisoara - boilere, centrale termice, sisteme de incalzire
https://euro-instal.ro