Timisoara

Te provoc sa mananci mai putin si constient

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 4 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1583

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Te provoc să mănânci mai puțin și conștient
Dacă ai încercat toate dietele din lume, te-ai chinuit să slăbești și acesta este deja un obiectiv pe care nici cum nu reușești să-l urmezi, iată ce-ți propun și te asigur că funcționează: începe chiar de astăzi să reduci porția de mâncare conștient cu doar 20%. Știi cât aveai nevoie până acum să mânănci, da? Ei bine, alege să consumi cu 20% mai puțin, iar asta înseamnă să te ridici de la masă fără să ai ”senzația de prea plin”. Te oprești din mâncat înainte să te simți ”ghiftuit.”

Dacă vrei să te concentrezi asupra unui singur obiectiv nutrițional întreg anul acesta, eu îți propun reducerea conștientă a porțiilor de mâncare. Poate, ceva auxiliar acestui nou obiectiv, ar putea fi introducerea unei cantități mai mici spre masticație, iar acest proces să fie realizat cu mai multă stare de prezență. În fond, de ce nu ai păstra mai mult timp în gură, mestecând, fiecare îmbucătură de mâncare și mai ales pe cele care-ți și încântă plăcerea gustului? Doar în cavitatea bucală simți gustul mâncării, tocmai de aceea acest obicei poate fi excelent, atâta timp cât stai prezent și într-o stare conștientă, la fiecare masă.

Reducerea conștientă a consumului de hrană este și o nouă filosofie, pe lângă o activitate în sine. Pe măsură ce vei explora și descoperi altceva despre starea de energie, forma corpului și puterea pe care o primești de la schimbarea reușită, pe lângă toate acestea vei porni pe o cale aproape de starea de sănătate, longevitate, revigorare și mulțumire față de frumusețea trupului. Și ai atâta nevoie de acceptarea lui, e timpul!

Vei începe prin acest simplu obicei să practici o nouă artă: arta nutriției care nu este altceva decât știința alimentației. Fă primul pas chiar de astăzi! Arta nutriției și a consumului conștient de hrană poate fi explicat și împărțit în trei etape, ca să fie foarte clar ce ai de făcut:

  1. Începe prin a fi atent la tine, cum te simți și în ce fel consumi măncarea. Urmărește să-ți dai sema cum te simți dacă reduci cu doar 20% cantitatea de mâncare.
  2. Oprește-te mai repede din mâncat, înainte să termini din farfurie, și întreabă-te cum te simți. Poate nu mai ai nevoie de mâncare, chiar poți să mai lași în farfurie, odată ce începi să practici arta conștientă a mâncatului. Gândește-te, oare în copilăria ta, era mereu cineva care-ți spunea: ”Să mănânci tot din farfurie”, ”Nu primești desert dacă nu termini tot din farfurie”, ”Trebuie să mânănci ca să crești, mănâncă tot!” etc. Dacă faci parte din clubul copiilor ”îndopați cu forța”, fii sigur că ai nevoie de o nouă și conștientă relație cu mâncarea. E imperativ necesară recadrarea relației pe care o ai cu mâncarea. Începe de azi!
  3. Mai poți să te oprești din când în când și să te gândești: ”Consumul acestui aliment este cu adevărat sursă de vitalitate, sănătate și stare de bine pentru mine?” Toate aceste gânduri vin în întămpinarea procesului de atenție și conștiență, atât de necesar în viețile noastre. La fel de important este și în procesul de nutriție, dacă vrem să ne ferim de boli și să arătăm bine.
Intenția acestui articol și convingerea mea este că te-am făcut curios, că ești și pregătit să stabilești un nou obiectiv super prețios pentru starea de vitalitate, pe care să-l monitorizezi prin reducerea consumului conștient de hrană. O nouă atitudine față de mâncare, ce poate să-ți aducă beneficii uimitoare sănătății de peste 10 ani. Iar felul în care se va transforma corpul este un plus de încredere și stare. Mult succes!

Autor