Timisoara

Teatrul German se retrage de la decernarea premiilor Pro Cultura

Detalii articol

Categorie
Articole arta / cultura
Modificat
acum 9 ani si 8 luni
Vizualizari
1238

Voteaza & Distribuie

Prezentare articol

Teatrul German de Stat Timisoara se retrage de la orice forma de participare la decernarea premiilor Pro Cultura Timisiensis, in urma retractarii acordarii unui astfel de premiu actritei Tatiana Sessler, de catre Consiliul Judetean Timis.

Suntem profund afectati de lipsa de respect manifestata fata de un creator cu merite incontestabile dobandite in arta teatrala in ultimii 22 de ani, lipsa de respect care a culminat cu retractarea deciziei de a i se acorda un premiu, dupa ce imprejurarea decernarii ii fusese comunicata personal laureatei.

Este regretabil faptul ca nu se recunoaste in mod unanim ca valoarea in arta nu se confunda nici cu varsta, nici cu anii de vechime din cartea de munca. Este de asemenea regretabil pentru o societate care nu si-a anulat toate sperantele asupra propriei sanatati morale ca suntem nevoiti sa asistam la un tratament birocratic, pur functionaresc, si in mod flagrant lipsit de demnitate si respect fata de artisti.

Dupa ce scrisoarea Teatrului German de Stat Timisoara adresata Conducerii Consiliului Judetean Timis la 27 noiembrie a.c., cuprinzand solicitarea noastra de a se reveni asupra retractarii, a ramas fara raspuns, ne vedem nevoiti a nu ne acorda girul unui astfel de demers, in semn de solidaritate cu artistii nostri.