Timisoara

Anunt Diamant Euroinstal - Simion Barnutiu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice, cazane lemne
https://euro-instal.ro

Ten întinerit: 5 sfaturi pentru o piele mai netedă

Ten întinerit: 5 sfaturi pentru o piele mai netedă

Detalii

Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 1 an si 2 luni
Vizualizari
599

Voteaza & Distribuie

Prezentare

În sezonul cald, după câteva luni de purtare a măştii de protecţie facială, grija pentru ten revine în rândul preocupărilor de zi cu zi. Pielea reprezintă nu doar cel mai mare organ al corpului tău, ci şi cel mai expus factorilor interni şi externi. Iată câteva motive pentru care tenul se deteriorează şi mijloacele prin care îl poţi reface.

Hidratare

Aspectul tern al pielii este doar una dintre consecinţele lipsei de apă din organism. Printre numeroasele beneficii ale hidratării se numără şi întinerirea tenului. Aşadar, un motiv în plus să închei un abonament de apă la bidon de 19 l, pentru a controla mai uşor gradul de hidratare zilnică. Dacă îţi este greu să ţii cont de cei 2 litri de apă recomandaţi pentru fiecare zi, încearcă să-i împarţi în 4 sticle de 0.5 litri sau în 8 pahare de 0.25 litri pentru a-ţi menţine pielea moale, întinsă şi mai ales sănătoasă.

Alimentaţie

O dietă sănătoasă contribuie la întinerirea pielii. Fructele, legumele şi carnea de peşte sunt aliatul principal pentru tratamentul tenului. La polul opus se află alimentele prăjite şi zahărul, care grăbesc procesul de uscare a pielii. La fel fac alcoolul şi mai ales tutunul. Întrucât temperaturile toride din timpul verii te îndeamnă mai degrabă la o masă uşoară decât la friptură grasă, peştele este alternativa perfectă. Tenul tău se va desfăta cu porţia de acizi graşi Omega-3.

Odihnă

Oboseala, stresul şi lipsa somnului devin vizibile în zona feţei în câteva ore. Dacă lipsa de somn provoacă cearcăne, este evident că odihna ajută la refacerea tenului. Şapte până la nouă ore de somn pe noapte sunt suficiente pentru a-ţi menţine pielea sănătoasă. Dacă măcar din când în când îţi poţi permite luxul unui somn de zi, avantajele cresc.

Întreţinere

Cremele hidratante pentru faţă au rolul de a proteja şi reface tenul. Pentru a alege produsul potrivit trebuie în primul rând să ştii ce tip de piele ai. În sezonul cald este foarte important factorul de protecţie solară nu doar la plajă, ci în orice condiţii. Aşadar, alege creme cu SPF cel puţin 30, pentru a te feri de arsuri. Pentru piele grasă ai nevoie de loţiune non-comedogenică sau fără ulei în ingrediente, deoarece uleiul blochează deschiderea porilor. Pielea foarte uscată are nevoie, pe lângă hidratare, de acid hialuronic pentru reducerea pierderilor de apă. Pielea sensibilă trebuie tratată cu arome: ceai verde, trandafir sau muşeţel, alese în funcţie de randamentul pe care îl oferă. Hidratarea tenului se face cel puţin de două ori pe zi: dimineaţa şi înainte de culcare. Aplicarea cremei hidratante pe pielea umedă, după duş, ajută la pătrunderea în profunzime şi la închiderea porilor. În timp ce soarele este periculos din cauza radiaţiilor, în sezonul rece există pericolul exfolierii pielii expuse la aer rece şi uscat. Şi în acest caz, tot hidratarea cu produse de calitate ajută la refacerea tenului.

Mişcare

Stilul de viaţă al fiecăruia influenţează aspectul general al pielii. Tonifierea musculaturii se va revedea şi în învelişul care îşi acoperă corpul, aşadar ai un motiv în plus pentru a face mişcare. Treizeci de minute de exerciţii fizice zilnic sunt suficiente pentru a stimula circulaţia arterială şi a activa sistemul natural de hidratare al corpului.

Îmbătrânirea pielii este o consecinţă firească a trecerii anilor. Cu toate acestea, există soluţii naturale de menţinere a aspectului tonifiat şi sănătos. Adoptă un stil de viaţă sănătos, cu alimentaţie, hidratare, odihnă şi mişcare regulată, pentru un ten plăcut la vedere şi la atingere. Atenţie la produsele de întreţinere, alege doar variante naturale şi de calitate, care oferă rezultate pe pielea ta.

Sursa foto: pixabay.com/photos/cosmetics-care-woman-young-4050088/

Anunt Diamant Euroinstal - Sever Bocu

Euroinstal Timisoara - instalatii sanitare, centrale termice
https://euro-instal.ro