Timisoara

Terapie personala...

Detalii

Social links
Categorie
Stil de viata
Modificat
acum 5 luni si 1 saptamana
Vizualizari
1722

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Terapie personală...
Avem nevoie din când în când ”să ne cercetăm pe noi”, să ne luăm ”viața la rând”, ca să vedem unde am fost, unde suntem și unde ar fi bine să ne aflăm. Să vedem dacă am găsit și suntem pe calea pe care este ”bine rânduit” și ”ales” a fi. Uneori, avem nevoie să comparăm stări din trecut cu unele din prezent, să putem vedea limpede pe unde suntem.

Cu cât trec anii, omul se maturizează și ”găurile de cașcaval” ale minții și ale sufletului său încep să fie acoperite de virtuțile ce le dobândim, de înțelegerile simple și firești de transformare, de experiența de viață căpătată. Devenim oameni, frumoși, iubitori, buni, încrezători, lăsând departe ”fala unei minți atotștiutoare”, al unui suflet ”în căutare”. Iată dintre stările ce vin odată cu anii, odată cu ”floarea vieții”!

Copilul mic, când începe să meargă, este firesc să se rostogolească câteodată pe scară, să se lovească cu capul de balustradă, să urce pe scaun și să cadă. Dar, cu cât crește, dobândește experiență, se maturizează și începe să ia aminte: ”data trecută m-am urcat acolo și am căzut. Acum nu o să mă mai urc tot așa, o să aleg alt drum, mai sigur sau am să fiu mai atent!”

Ne folosim de trecut, de experiența dobândită, omul se folosește de experiența acumulată și de ”căderile lui.”

Iar dacă vrem să ne împlinim, este necesar să reperăm punctele slabe ale caracterului nostru, slăbiciunile și acolo ”să ne întărim”. Avem nevoie chiar de un plan...

Nu știu cine ne poate face ”cea mai bună terapie”, cu adevărat: privitul în oglindă fără nici o mască și mai adânc de atât, cărțile, oamenii întâlniți ori simpla introspecție (nu-i simplă deloc!). Pot fi și oamenii cu har sau cu vocație, ce ne mai pot ajuta… Cert este că avem trebuință, din când în când, de cercetare și de asumare a ce facem, cine și cum suntem în adâncul sufletelor noastre.

Doar așa putem evolua cu sens, doar așa trăim cu orizontul larg de cuprins în inimile noastre. Călătoria noastră prin această viață are rost și culoare, nu uitați să le cercetați pe fiecare!

Autor