Timisoara

Testare Mensa la Timisoara

Testare Mensa la Timisoara

Detalii eveniment

Categorie
Evenimente sociale
Modificat
acum 2 saptamani si 6 zile
Vizualizari
1949

Reprezentari

DataOraLocatie
Sambata 10 mai 201411:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

Romanii din Mensa, organizatia celor 2% din lume cu un IQ extraordinar Mintea umana poate fi catalogata drept un fenomen complex din punct de vedere stiintific, masurarea eficientei acesteia fiind extrem de dificil de facut. De aceea, a si fost subiectul a nenumarate mituri formulate in ultimele secole.

Primele teste care au masurat componenta intelectuala a mintii au fost facute la inceputul secolului trecut. Valoarea coeficientului de inteligenta (IQ) se stabileste cu ajutorul unor testari menite sa evalueze capacitatea individului de a rationa, fara a fi nevoie de cunostinte dintr-un anumit domeniu.

In 1946, la Oxford, au fost puse bazele unei organizatii care sa testeze si sa identifice oamenii cu un coeficient ridicat de inteligenta, cu scopul de a-i aduce laolalta, de a-i stimula sa-si cultive aceasta calitate ce-i diferentiaza de mase, dar si pentru a sprijini cercetarea in acest domeniu.

Organizatia se numeste Mensa, aceasta avand filiale in peste 100 de tari ale lumii, printre care se numara si Romania, din 1991. La nivel mondial, Mensa numara circa 110.000 de membri, persoane care in urma testelor de inteligenta dovedesc a avea un IQ peste medie, asa cum au doar 2% din locuitorii planetei.

Si Romania are cateva sute de reprezentanti in randul celor doua procente, iar numarul lor creste in fiecare an.

In 10 mai 2014, ora 11, se organizeaza in Timisoara o sesiune de testare. Varsta minima de participare este de 11 ani. Detalii pe http://www.mensa-romania.ro