Timisoara

Testare osteoporoza gratuita

Impreuna pentru viata, sanatate prin cunoastere - testare osteoporoza gratuita

Detalii stire

Categorie
Stiri sanatate
Modificat
acum 4 saptamani si 1 zi
Vizualizari
1777

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire

In cadrul platformei „Impreuna pentru viața, sanatate prin cunoaștere" și in parteneriat cu Farmaciile Help Net, pe 3 iulie incepe o noua campanie gratuita pentru depistarea pacienților cu risc de osteoporoza, prin intermediul determinarilor de osteodensitometrie.

In Timișoara, testarile se vor desfașura pe 3, 10, 17, 24 și 31 iulie, intre orele 10:00 și 16:00, in farmacia Help Net 75 din Calea Sagului nr 70, bl. 22A, scara B, tel: 0356.178.240 / 0752.343.507. La nivel național, campania se va desfașura in perioada 3 iulie – 31 iulie, in farmaciile Help Net selectionate din 3 mari orașe din țara – București, Brașov și Galați. Determinarile de osteodensitometrie se realizeaza in baza programarii prealabile.

"Help Net este "Farmacia unde te simți bine", iar acest slogan reprezinta promisiunea de a fi mereu dedicați sanatații pacienților noștri. Toate campaniile noastre de consiliere medicala gratuita vorbesc despre importanța prevenției, a informarii corecte și a controalelor medicale periodice, acestea fiind cele mai eficiente cai prin care poți ști sigur ca ești bine. Speram ca și de aceasta data, indemnul nostru sa mobilizeze cat mai mulți pacienți in vederea testarii gratuite și a informarii pe tema osteoporozei. In lupta cu "boala tacuta", fiecare zi conteaza!", afirma Isabelle Iacob, director general Farmaciile Help Net.

In incinta farmaciilor Help Net partenere, pacienții vor beneficia de screening gratuit, asistența in vederea efectuarii masuratorilor și un pachet special de consultație medicala si investigatie DXA in clinicile Hiperdia, partenere Help Net.

„Osteoporoza, afecțiune scheletala sistemica, in care pierderea de masa osoasa și deteriorarea microarhitecturii osului predispun la apariția fracturilor, afecteaza atat populația feminina in perioada menopauzei cat și populația varstnica de peste 70 ani, soldandu-se cu creșterea morbiditații și a mortalitații. Impactul important socio-economic impune astfel identificarea precoce a pacienților la risc prin colaborarea medicului de familie cu cel specialist: endocrinolog, reumatolog, ortoped. Design-ul terapiilor antiosteoporotice actuale, aplicate individualizat, le face extrem de eficace in prevenția fracturilor, atunci cand sunt aplicate la timp și corect, imbunatațind semnificativ calitatea vieții individului afectat" declara dr. Anca Popescu, medic primar endocrinolog, Spitalul Universitar de Urgența București.

Osteoporoza, o boala a oaselor, fara simptome, care apare mai ales la femeile care au ajuns la menopauza, este definita in principal printr-o densitate minerala redusa la nivel osos, care duce, in timp, la o porozitate crescuta a oaselor și, implicit, la risc crescut de fractura. Cea mai frecventa complicație asociata acestei boli este fractura de șold, care apare mai ales la femeile postmenopauza, cu un impact puternic asupra calitații vieții acestora.
Osteoporoza afecteaza una din 3 femei și unul din 5 barbați, la nivel mondial fiind inregistrate peste 8,9 milioane de fracturi anual.

Potrivit Fundației Internaționale de Osteoporoza (IOF), in Romania, prevalența osteoporozei postmenopauza este estimata la 11,5% - ceea ce inseamna ca una din trei femei din Romania sufera de osteoporoza sau afecțiuni osteopenice dupa varsta de 55 de ani.