Timisoara

They dance alone

„They dance alone”, acțiune dedicată dorului, în Timișoara

Detalii

Social links
Categorie
Manifestari culturale
Modificat
acum 1 an si 2 saptamani
Vizualizari
335

Reprezentari

DataOraLocatie
Vineri 27 mai 202220:00

Voteaza & Distribuie

Prezentare

Vineri seara, în 27 mai, inima Timișoarei (Piața Libertății) va găzdui o acțiune pașnică dedicată dorului, inițiată de un grup de ucraineni în memoria celor lăsați în urmă.

Ucrainenii care au fost nevoiți să-și părăsească țara din cauza războiului, precum și localnicii care au prieteni sau rude în Ucraina vor exprima fără cuvinte, prin dans, dorul de rudele și prietenii rămași în țară sau pentru cei care au murit în timpul războiului.

„They dance alone” va fi expresia dorului printr-un dans cu un partener imaginar, pe întinderea pieței. În loc de o mie de cuvinte, participanții își vor imagina că se îmbrățișează și dansează împreună cu cei dragi pentru câteva minute.

„Tuturor ne e dor de cineva” este îndemnul inițiatorilor către timișoreni, care sunt invitați să se alăture în piață de la ora 20:00, arătând unitate și empatie.

Acțiunea se desfășoară cu sprijinul Fundației Județene pentru Tineret Timiș (FITT), în cadrul târgului de carte GAUDEAMUS Radio România.

Totodată, acțiunea este implementată în cadrul proiectului „Safe spaces for young people fleeing war”, coordonat de Fundația Națională pentru Tineret (FNT), implementat de Fundația Județeană pentru Tineret Timiș (FITT), cu sprijinul ACTIONAID și finanțat de Danish Emergency Relief Fund (DERF).