Timisoara

Time Masters - curs open de Time Management

Time Masters - curs open de Time Management

Detalii eveniment

Social links
Categorie
Evenimente de afaceri
Modificat
acum 9 ani si 2 luni
Vizualizari
1640

Reprezentari

DataOraLocatie
Joi 27 februarie 2014

Voteaza & Distribuie

Prezentare eveniment

“Timpul este moneda vietii tale. Este singura moneda pe care o ai si numai tu poti hotari cum o vei cheltui. Fii atent ca nu cumva sa-i lasi pe altii s-o cheltuie pentru tine.”
Carl Sandburg


Agenda curs:
•Timpul si importanta lui. In fiecare zi, toti ne impiedicam de urmatoarea sintagma “Timpul inseamna bani”. Timpul petrecut la munca, realizand sarcinile de la birou si chiar timpul petrecut pentru rezolvarea problemelor personale inseamna bani. Indiferent de natura problemelor care se cer rezolvate, eficientizarea procesului aduce beneficii consistente atat pe plan personal cat si profesional.

•Obiective SMART. Managementul timpului este, prin excelenta, un management prin obiective. Planificarea eficienta a timpului inseamna stabilirea obiectivelor si asumarea responsabilitatilor ce tin de atingerea acestora. Daca privim obiectivele ca fiind rezultate masurabile ale activitatilor pe care le realizam, putem face apel la caracteristicile SMART, tocmai pentru ca planificarea sa fie si mai precisa. De aceea, prin intermediul acestei metode, cursantii vor invata sa transforme orice obiectiv intr-unul SMART.

•Cele 4 cadrane ale sarcinilor. Dwight D. Eisenhower – un presedinte pentru care sarcinile sunt: Importante, Urgente, Neimportante sau Neurgente. Participantii vor invata sa implementeze acest procedeu pentru sarcinile lor zilnice de la birou dar si din viata privata.

•Cine ne mananca timpul. In timpul unei zile, exista o serie de factori si sarcini care ne rapesc timpul. Participantii vor invata sa identifice acesti factori si sa ii elimine din programul zilnic.

•Principiul Pareto 80-20. Pentru a evidentia cat de important
este sa-ti stabilesti prioritatile, Vilfred Pareto a enuntat urmatoarea teorie: “80% din tot ceea ce se realizeaza pe Pamant se face cu doar 20% din efortul omenirii.” Mai mult, el a aplicat legea fiecarui domeniu in parte si i-a dovedit universalitatea. Cursantii vor invata sa aplice acest procedeu in sarcinile zilnice, pentru ca in final 20% din sarcini sa le aduca 80% din beneficii.