Timisoara

Timisoara, in sarbatoare olimpica

Detalii stire sportiva

Categorie
Stiri Sport
Modificat
acum 2 saptamani si 1 zi
Apartine de
Directia Judeteana pentru Sport si Tineret TIMIS (D.J.S.T.)
Vizualizari
901

Voteaza & Distribuie

Prezentare stire sportiva

Comitetului Olimpic si Sportiv Roman (COSR), prin filiala Timis a Academiei Olimpice, cu sprijinul Directiei pentru Sport a Judetului Timis, organizeaza sambata, 19 iunie, Crosul National "Ziua Olimpica" 2010. Startul este programat la ora 10 si va fi dat de Laura Badea, fosta campioana olimpica la floreta (Atlanta, 1996), care in prezent ocupa functia de direcor al Departamentului "Educatie olimpica sport scolar si universitar" in cadrul COSR.
Traseul pe care se vor intrece sportivii masoara 4,1 km. Startul se va da in Piata Huniade, iar traseul competitiei este urmatorul: Podul Michelangelo - sensul giratoriu Pestalozzi - B-dul Vasile Parvan - Podul Maria - Catedrala Mitropolitana, cu punct de sosire in Piata Victoriei. Înscrierea competitorilor va avea loc incepand cu ora 8.30, iar startul este programat pentru ora 10, din fata Liceului "Emanuil Ungureanu" (Piata Huniade).
Crosul este deschis tuturor, fie ca sunt barbati sau femei, copii sau varstnici, sportivi de performanta sau doar iubitori ai miscarii, dar si persoanelor cu disabilitati motorii (in carucioare). Organizatorii ofera 19 premii. Acestea sunt acordate primilor trei clasati la (masculin si feminin), celui mai tanar participant / celui mai varstnic participant, precum si pentru cea mai numeroasa familie participanta la cros.
In preambulul competitiei, incepand cu ora 9.30, va avea loc "Crosul Inimilor", un concurs rezervat prescolarilor. Tot in cadrul manifestarii, vor avea loc demonstratii de karate, dans sportiv si gimnastica. Premierea celor mai buni sportivi va avea loc in Piata Victoriei.
Primele 1.200 de persoane care se vor inscrie la competitie vor primi, din partea COSR, tricouri cu insemnele olimpice si diplome de participare. Fiecare concurent isi asuma responsabilitatea din punct de vedere medical.
Evenimentul este sustinut si de fostele campioane olimpice la gimnastica Maria Olaru, Lavinia Milosovici si Simona Amanar Tabara.
Înca din anul 1992, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman organizeaza Crosul National "Ziua Olimpica". Sub egida Comitetului Olimpic International, aceasta intalnire anuala demonstreaza locul important pe care il ocupa sportul in societate, dar si promovarea olimpismului in lume ca forma de educatie. Se incureajaza astfel practicarea miscarii prin intermediul unor programe ce vizeaza dezvoltarea unui mod de viata mai sanatos in randul tinerilor, dar si adultilor sau varstnicilor. Totodata, se celebreaza astfel crearea Comitetului International Olimpic la 23 iunie 1894, la Paris, la propunerea baronului Pierre de Coubertin, initiatorul olimpismului modern.
Parteneri institutionali: Inspectoratul Scolar Timis, Consiliul Judetean Timis, Primaria Timisoara, Asociatia Judeteana "Sportul pentru toti", Asociatia Judeteana de Atletism, Universitatile din Timisoara, Directia de Sanatate Publica Timis, Inspectoratul de Politie Timis, Centrul de Promovare Evaluare si Consiliere Aantidrog Timis.